Publi16_Maarten-Colemont

“Zo’n service ervaar je niet elke dag”

In het voorjaar van 2021 maakt Maarten Colemont de beslissing om zonnepanelen op het dak van zijn woning te laten installeren. Hij schrijft zich in voor een groepsaankoop en daarbij komt Gutami Solar als winnende partner uit de bus. Nog geen halfjaar later, in de zomer van 2021, is de installatie van 14 panelen voltooid. “Een vriendelijke service met afspraken die tot in de puntjes werden opgevolgd. Dan kan je niet anders dan tevreden zijn”, getuigt de klant van het Beringse bedrijf.

In de zomer van 2021 plaatste Gutami Solar 14 zonnepanelen – goed voor 360 Wattpiek – bij Maarten. Een jaar later is hij nog steeds tevreden met zijn beslissing om zonnepanelen te laten plaatsen. “Ik haal voldoende rendement om ons verbruik op groene energie te laten verlopen”, vertelt hij.

Adviesrol

Bij de PV-installatie dacht Maarten ook na over een uitbreiding met een batterij in de toekomst. “Gutami heeft me daar goed in geadviseerd. In de voorbereiding kon ik eveneens op hun advies rekenen. Ze hebben mijn facturen opgevraagd en op basis daarvan een voorstel op maat uitgewerkt. Ook met de oriëntatie van de panelen werd rekening gehouden om het optimale rendement te creëren.”

Wat Maarten nog opviel is dat alles goed afgewerkt en netjes werd achtergelaten. “Twee maanden na de installatie nam Gutami ook contact met me op om te kijken of alles probleemloos verliep. Zo’n service ervaar je niet elke dag.”

Aantrekkelijke premies

De terugverdientijd van de PV-installatie werd vorig jaar nog geschat op 6 jaar. “Al zal dat met de huidige energieprijzen veel sneller zijn”, weet Marina Doggen, ceo van Gutami Solar. “Bovendien maken de huidige premies het extra interessant om te investeren in zonnepanelen en/of batterijsystemen “Tot eind 2022 bedraagt de premie – afhankelijk van de installatie – maximaal 1.500 euro. In 2023 zal die slinken tot maximaal 750 euro en in 2024 tot zelfs 375 euro. Vandaag is het dus de ideale moment.”

Partner voor de toekomst

Er is dus nog potentieel in de woning van Maarten: zo kunnen er twee extra panelen worden bijgeplaatst en ook een batterij blijft tot de opties behoren. “Maar ik wacht nog even af naar hoe de gasprijzen evolueren. Die nemen een flinke toevlucht, waardoor een warmtepomp misschien interessanter is. Daar kijk ik de kat nog uit de boom. Hoe dan ook, wanneer de definitieve beslissing valt, weet ik al wie te contacteren”, besluit Maarten.

Gutami Solar Projects is dé Vlaamse expert in zonnepanelen.