Nieuws Mechelen 33 standhouders op tweede editie van Mercado Mechelen

33 standhouders op tweede editie van Mercado Mechelen

33 standhouders op tweede editie van Mercado Mechelen

MECHELEN – Op 21 en 22 oktober wordt in de Oude Vleeshalle in Mechelen voor de tweede keer een culinair feest gehouden. Met de aanwezigheid van Centpourcent kan Mercado Mechelen ook rekenen op een sterrenzaak.

Drieëndertig standhouders vullen standjes met al het lekkers dat Mechelen en omstreken te bieden heeft. Zo is Mechels klassieker Vishandel Emiel met oesters aanwezig, Maturin met gevogelte en Broodbroeders met hun brood. Ook jonge, creatieve starters eisen hun plaatsje op. Brigit Desenfans laat bijvoorbeeld het publiek in primeur van haar lekkernijen proeven. Binnenkort start ze in de Hoogstraat haar nieuwe zaak Cono Pizza Bros op. Verder kunnen bezoekers ook zelf de handen uit de mouwen steken en koken met Zahia Belkhiri.

“We focussen dit jaar nog meer op beleving. Mechelen heeft op het vlak van eten en drinken heel wat te bieden. Ondernemers met lef en goesting die heerlijke gerechten maken. Zo zetten we Mechelen ook op de kaart als een culinaire stad met boeiende ondernemers. De komst van een eigen markthal voor de stad in februari, De Vleeshalle, is daar een hoogtepunt van”, aldus Caroline Gennez, organisator van Mercado Mechelen.

Sterrenzaak

Heel het weekend zal ook Axel Colonna-Cesari van sterrenzaak Centpourcent aanwezig zijn met zijn team. Zij zullen een eigen variant op pekingeend maken. “Mensen met een UITPAS met kansentarief krijgen bij hen korting. Zo hopen we ook dat mensen die het minder makkelijk hebben een leuke namiddag kunnen beleven”, aldus Caroline Gennez.

De volledige opbrengst van de stand van Centpourcent gaat naar de Refuge, het sociaal restaurant en tewerkstellingsproject in Mechelen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.