Nieuws Mechelen 3D-animatie toont nieuwbouw AZ Sint-Maarten

3D-animatie toont nieuwbouw AZ Sint-Maarten

3D-animatie toont nieuwbouw AZ Sint-Maarten

SintMaartenBenieuwd hoe het nieuwe ziekenhuis Sint-Maarten in Mechelen er vanbinnen en vanbuiten zal uitzien en geen geduld tot het af is in 2018? Dan kunt u nu al een 3D-impressie met deskundige uitleg erbij bekijken op YouTube of op de website van Sint-Maarten.

De contouren van het nieuwe ziekenhuis op de site tussen de Liersesteenweg, de R6 en de Tivoliwijk in Mechelen worden al goed zichtbaar. “Wij bouwen een van de grootste gebouwen, misschien wel het grootste gebouw in Mechelen”, zegt Jan Claesen, technisch directeur van AZ Sint-Maarten. “Mede dankzij VK Studio Architects kunnen we een unieke kijk bieden in een aantal sleuteldiensten van het nieuwe ziekenhuis.”

Dankzij zes 3D-animatiefilms kunnen geïnteresseerden nu alvast een voorproefje krijgen van de nieuwbouw van AZ Sint-Maarten. Er is een impressie van de buitenzijde maar geïnteresseerden kunnen eveneens een virtuele wandeling maken door de centrale zorgboulevard, de polikliniek, de verpleegafdeling, de afdeling spoedgevallen en het operatiekwartier.

AZ Sint-Maarten behoort tot de vzw Emmaüs, een christelijke vereniging voor gezondheids- en welzijnszorg. In zijn huidige structuur telt het ziekenhuis drie campussen: campus Leopoldstraat en campus Zwartzustersvest in Mechelen en campus Rooienberg in Duffel. Vanuit deze drie campussen biedt AZ Sint-Maarten een zorgaanbod aan de ruime regio Mechelen/Duffel. Het ziekenhuis beschikt over 660 ziekenhuisbedden en 80 plaatsen in daghospitalisatie, telt 180 geneesheer-specialisten en 1.300 andere medewerkers en kan een beroep doen op ongeveer 200 vrijwilligers.

Als de nieuwbouw klaar is, zullen de drie campussen onder één dak worden ondergebracht. De bouw ging van start in oktober 2013 en als alles loopt zoals gepland is het nieuwe ziekenhuis operationeel in 2018.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.