Nieuws Mechelen Afbraak van dancing Fabiola gaat van start: “Maandag volgt de sloophamer”

Afbraak van dancing Fabiola gaat van start: “Maandag volgt de sloophamer”

Afbraak van dancing Fabiola gaat van start: “Maandag volgt de sloophamer”

HEIST-OP-DEN-BERG – De laatste dagen van de iconische dancing Fabiola in Heist-op-den-Berg zijn nu echt geteld. Maandag gaat het gebouw waar generaties Heistenaars kwamen dansen tegen de vlakte.

“Enkele weken geleden startte de aannemer al met de voorbereidende werkzaamheden voor de afbraak. Op maandag 19 september volgt de sloophamer voor de dancing”, meldt de communicatiedienst van het Agentschap Wegen en Verkeer.

De dancing sloot elf jaar geleden de deuren. Colruyt organiseerde in het gebouw de voorbije jaren haar Collect&Go. De sloop was al eerder aangekondigd in het voorjaar, maar uiteindelijk werd de timing bijgesteld.

“Na het slopen van de dancing wordt het terrein bouwrijp gemaakt. De aannemer is hiermee aan de slag tot het einde van volgende week. Zowel de sloop als het bouwrijp maken van het terrein gebeurt zonder hinder voor het verkeer”, klinkt het.

De rotonde Fabiola, genoemd naar de vroegere dancing aan het kruispunt, ligt op de kruising van de Liersesteenweg (N10) met de Mechelsesteenweg (N15). Naast een volledige vernieuwing van de fietspaden langs de N10 in Heist-op-den-Berg, Putte en Berlaar worden ook de kruispunten op het traject aangepakt. Aan Fabiola komt een ovonde met vijf fietstunnels.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.