Poppy in Lier © Joren De Weerdt

Autodeelsysteem Poppy rijdt definitief weg uit Lier: “Misschien was het nog te vroeg”

LIER - Een half jaar nadat de Poppy Mobility landde in Lier, haalt het bedrijf zijn deelwagens weg uit de stad. Het autodeelbedrijf had in die zone te weinig klanten. Concurrent Cambio lijkt het daarentegen wel goed te doen.

Poppy Mobility bracht haar klanten de voorbije week via een sms op de hoogte. “Het lijkt erop dat je in het verleden gebruik hebt gemaakt van onze Poppy-auto’s in Lier. Helaas was jij een van de zeer weinigen die van deze zone gebruikmaakte. Dit betekent dat onze auto’s lange tijd ongebruikt blijven. Na vele pogingen hebben we besloten om de zone van Lier te sluiten en de auto’s te verplaatsen naar gebieden waar ze meer gebruikers van dienst kunnen zijn.”

Lees ook: Poppy blokkeerde al honderden snelheidsduivels met innovatief systeemInwoners van Lier en Koningshooikt konden sinds november 2022 een beroep doen op Poppy-auto’s voor verplaatsingen binnen de stad, maar ook daarbuiten. De zone in Lier liet gebruikers toe een auto te nemen en gemakkelijk naar nabijgelegen Poppy-zones in Antwerpen, Mechelen, Brussel, Gent of de luchthavens te reizen.

Alternatief

“We zien Poppy uiteraard niet graag vertrekken en het is zeker jammer dat hun concept in Lier niet aanslaat”, reageert schepen van Mobiliteit Bert Wollants (N-VA). “Tegelijk zien we dat de deelwagens van Cambio wel maand na maand blijven groeien. Daarvoor worden ongeveer vijftien wagens intensief gedeeld, een cijfer dat in de komende maanden nog omhoog gaat. Vanuit de stad geloven we dus zeker dat deelwagens in Lier absoluut toekomst hebben. Voor de Poppygebruikers in Lier is er dus zeker een alternatief met nog groeipotentieel. Naarmate Poppy verder groeit in Vlaanderen, hoop ik alvast dat ook Lier opnieuw op de radar kan komen. Misschien was het daar nu nog wat te vroeg voor.”

Lees ook: Autodeelplatform Poppy breidt vloot uit met 2.000 extra auto’sPoppy-auto’s blijven beschikbaar in Antwerpen, Brussel, Mechelen, Gent, Luik en in de satellietzones Hoevenen, Kapellen, Wijnegem, Schilde, ’s Gravenwezel, Schoten, Edegem, Kontich en Kontich Kazerne.