awardt1 Foto: Awardt

Awardt in top vijf van ‘Het Product van Mechelen’: “Ontworpen met zelfbewuste vrouwen in het achterhoofd”

Het Mechelse modemerk Awardt is één van de vijf finalisten die kans maakt op de titel 'Het Product Made in Mechelen'. Met hun Poly-handtas wisten ze in de eerste stemronde genoeg mensen te overtuigen. "We gaan altijd op zoek naar aparte vormen en verhoudingen voor tijdloze en kwalitatieve ontwerpen", zegt oprichtster en ontwerpster Els. Stemmen voor de finale kan via deze link tot en met 15 november.

Kunnen jullie jullie product kort even voorstellen? 

"Het gaat om onze handtas Poly, uit de signature collectie. Die is net als al onze andere ontwerpen ambachtelijk geproduceerd in België."

Hoe kwamen jullie op het idee voor de tas? 

"We werden geïnspireerd door de polyhedra, en gaven aan dit veelvlak met scherpe hoeken onze eigen draai. Met een eenvoudig lijnenspel en slim geplaatste vlakken creëerden we een collectie die erg grafisch aanvoelt."

Waarom zijn jullie er zo trots op? 

"We ontwerpen karakteristieke handtassen die zich onderscheiden met hun structuren, texturen en contrasten. We gaan altijd op zoek naar aparte vormen en verhoudingen voor tijdloze en kwalitatieve ontwerpen. Bovendien zijn ze aanpasbaar op maat en kleur en ontworpen met zelfbewuste vrouwen in het achterhoofd. "

Zijn dat ook jullie voornaamste klanten? 

"Ja, inderdaad. Het zijn vaak vrouwen die zichzelf de moeite waard vinden om een unieke tas, gemaakt met passie en vakmanschap, te dragen."

Kunnen jullie wat meer vertellen over jullie bedrijf? 

"We zijn een Belgisch, door vrouwen aangedreven merk dat er voor zorgt dat vrouwen de juiste, atypische accessoires vinden. Mijn moeder Wies en ik zijn de oprichtsters en ontwerpers van het merk en samen met onze vaste medewerker Olivia en onze jobstudenten en flexi's proberen we onze klanten de beste service te bieden."

"We zijn zeer ook idealistisch en ecologisch ingesteld. Geen verre transporten of productie in lage loonlanden. Door lokale productie kunnen we kort op de bal spelen en onze stukken costumizen. Wij werken dus met Europese leerlooierijen en onze tassen zijn volledig handmatig geproduceerd in België. Daarvoor hebben we het HIB-logo mogen ontvangen en zijn we intussen ook erkend als ambachtsvrouwen."

Waarom moeten onze lezers op jullie stemmen?

"We proberen een ambacht op een moderne en frisse manier te brengen. We combineren creativiteit met vakkennis en vakmanschap en werken altijd lokaal. Het is die visie die ons maakt tot wat we zijn."

LEES HIER MEER OVER DE ANDERE FINALISTEN 

Recuplan in top vijf van ‘Het Product van Mechelen’: “Materialenafdruk moet kleiner worden”

Vuurhaarden van Glowbus in top vijf van ‘Het Product Made in Mechelen’: “Er bestaat nog een markt voor ambacht”

Koffie van Kaffefabrik in top vijf van ‘Het Product van Mechelen’: “Als barista groeide het verlangen om zelf koffie te branden”

Fietstassen van Crescendo in top vijf van ‘Het Product van Mechelen’: “We moedigen hergebruik sterk aan”