Nieuws Mechelen AZ Sint-Maarten gestart met nieuwbouw kinder- en jeugdpsychiatrie

AZ Sint-Maarten gestart met nieuwbouw kinder- en jeugdpsychiatrie

AZ Sint-Maarten gestart met nieuwbouw kinder- en jeugdpsychiatrie

MECHELEN – Op de site van het AZ Sint-Maarten verrijst een nieuwbouw voor TheA -Therapeutisch Atelier- de dageenheid kinder- en jeugdpsychiatrie van AZ Sint-Maarten. Midden 2022 verhuist TheA van Duffel naar Mechelen.

TheA biedt een kortdurende, intensieve, therapeutische dagbehandeling aan kinderen en jongeren met psychische problemen of ontwikkelingsmoeilijkheden, en dat voor een periode van tien tot twaalf weken. “Met de verhuis naar het nieuwe ziekenhuis in oktober 2018, lukte het niet om de dageenheid kinder- en jeugdpsychiatrie een plaats te geven op onze nieuwe locatie. We zijn blij dat we die stap nu wel kunnen zetten. De aanwezigheid van de dageenheid in Mechelen zal ook inzake communicatie, samenwerking en operationele/logistieke ondersteuning tussen het ziekenhuis en TheA een flinke stap vooruit zijn”, zegt Jan Ennekens, algemeen directeur AZ Sint-Maarten.

“Het is fantastisch dat we als team een sterke inbreng hebben gehad in het nieuwe gebouw,” vult dr. Daniëlle van de Merwe, kinder- en jeugdpsychiater, aan. “We kunnen straks beschikken over een gebouw dat naadloos aansluit op de visie en noden die we als zorgverlener formuleerden. Terwijl we nu soms ruimtes moeten delen, zal in de nieuwbouw elke leefgroep zijn eigen ruimtes hebben. Daarnaast zullen in het gebouw een gemeenschappelijke sportruimte, een polyvalente ruimte en verschillende therapielokalen beschikbaar zijn.”

In de huidige infrastructuur in Duffel wordt de tuin op regelmatige basis gebruikt in het kader van preventie van crisissituaties. Hier kunnen patiënten vrij spelen, maar ook tot rust komen bij moeilijke momenten. Ook in het nieuwe gebouw worden doordacht uitgetekende tuinen voorzien. Er wordt vanuit deze insteek bewust gekozen voor een groene omgeving, met een aantal spelelementen die hierin verwerkt worden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.