Nieuws Mechelen Bekende Mechelse brasserie al zeker tot eind september dicht door make-over

Bekende Mechelse brasserie al zeker tot eind september dicht door make-over

Bekende Mechelse brasserie al zeker tot eind september dicht door make-over

LEEST, HOMBEEK – Brasserie Het Brughuis in Leest (Mechelen) blijft door verbouwingswerken alvast tot eind september gesloten. “Omdat we ons personeel aan het werk willen houden, verhuizen we tot eind augustus naar een pop-up in de feestzaal van ’t Oudt School naast de kerk, in buurgemeente Hombeek. We willen geen klanten en vooral ons personeel niet verliezen”, klinkt het bij de uitbaters Joke Van Craen (42) en Khalil Hassouni (50) van Het Brughuis.

In het Brughuis, vlak bij de Zennebrug en met het natuurgebied Bleukensweide als achtertuin in Leest, zijn enkele dagen geleden verbouwingswerken gestart. “Het gebouw is afgeleefd. We stonden voor een moeilijke keuze. Tijdens corona gingen we aan het brainstormen. Plannen om een grote veranda aan te bouwen draaide op niets uit omdat de uitbreidingszone in een natuurgebied en zonevreemd is gelegen. Daarom kozen we voor een opfrissing van de zaak”, zegt Joke Van Craen, die met haar echtgenoot zeven jaar geleden de zaak is opgestart.

“Aanvankelijk wilden we ons interieur opfrissen met een sluiting van vier tot maximum zes weken van de zaak tot gevolg. Maar de opfrisbeurt is plots een forse make-over geworden. Het hele interieur is gestript en ondergaat een metamorfose. Er komt een aparte bar waar de klanten kunnen aperitieven. Ook het aantal zitplaatsen gaat van zeventig naar negentig. Meer ruimte voor ons om te werken en ook veel aangenamer voor onze klanten. Het was nu of nooit”, legt Khalil uit.

 

De werken in brasserie Het Brughuis in Leest gaan nog tot eind september duren. — © Leo De Nijn

De wat onverwachte totale make-over van Het Brughuis impliceert dat de verbouwingswerken gaan uitlopen tot eind september. “Dat gaf ons meteen nieuwe kopzorgen. We zijn gaan praten met Klaas Van Opstal en Hilde Lemmens, die in Hombeek, pal naast de Sint-Martinuskerk, feestzaal ’t Oudt School uitbaten. Onze collega’s waren bereid om aan ons noodplan mee te werken. We kunnen nu van Klaas en Hilde de feestzaal huren tot eind augustus. Daar hebben we nu een pop-up restaurant geopend. We hebben de voorbije dagen een groot deel van onze inboedel naar ’t Oudt School verhuist en hebben daar onze eerste restaurantdagen achter de rug. Alles verloopt prima. Onze menukaart hebben we een beetje moeten beperken, maar onze klanten zijn tevreden.”

Personeel behouden

“We zijn onze Hombeekse collega’s dankbaar voor de medewerking. Maar het belangrijkste is dat we het inkomen van onze zes vaste personeelsleden garanderen. Onze mensen op tijdelijke werkloosheid zetten, kon wettelijk niet omdat we zelf voor deze verbouwing hebben gekozen. Zo’n regeling geldt alleen bij overmacht, zoals een instorting bijvoorbeeld. Tot eind augustus blijft iedereen in de pop-up aan het werk. In september nemen ze, in plaats van in augustus, hun jaarlijkse vakantie op, zodat we met ons team tegen 1 oktober in een nieuw interieur in Het Brughuis er weer kunnen invliegen”, legt Khalil uit.

“De collegiale hulp verlenen we zeer graag”, zegt Klaas Van Opstal van ’t Oudt School. “Onze samenwerking is een win-win voor beide partijen. We komen allemaal uit een coronacrisis waar nog heel veel collega’s vandaag de gevolgen van ondervinden. Daarom werk ik hier graag aan mee.”

Met ’t Oudt School lopen de zaken prima. “Er komen stilaan weer boekingen binnen voor allerlei feesten en ook onze zomerbar Bar Lei doet het tijdens de weekends heel goed, zeker met het goede weer. We denken er ook aan om Bar Lei tijdens de wintermaanden open te stellen met een aangepast aanbod van spijs en drank. Maar daar hoor je binnenkort meer over.”

Info, reservaties en openingsuren Pop-up restaurant Het Brughuis: www.hetbrughuis.eu

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.