Nieuws Mechelen Biocartis wil gekende Idylla MSI-test laten registreren in China

Biocartis wil gekende Idylla MSI-test laten registreren in China

Biocartis wil gekende Idylla MSI-test laten registreren in China

MECHELEN – Het Mechelse Biocartis Group, een innovatief bedrijf in de moleculaire diagnostiek, kondigt vandaag een nieuw project aan met Bristol-Myers Squibb Company, een wereldwijd biofarmaceutisch bedrijf. Beide bedrijven gaan een nieuw project aan hun samenwerking toevoegen, gericht op de registratie van de Idylla MSI test als CDx test in uitgezaaide darmkanker in de Volksrepubliek China.

MSI (Microsatellite Instability) is het resultaat van de inactivatie van het zogenaamde ‘DNA mismatch repair’ (MMR) systeem van het lichaam. Bijgevolg worden fouten die normaal spontaan voorkomen tijdens DNA-replicatie niet langer gecorrigeerd, wat leidt tot tumorgroei- en evolutie. Dat is het geval bij ongeveer 15% van de darmkankerpatiënten en 4-5% van patiënten met uitgezaaide darmkanker. Naast prognostische toepassingen voor darmkanker wordt aangenomen dat MSI een onafhankelijke factor kan zijn die de respons van een patiënt op bepaalde immunotherapieën zou kunnen voorspellen.

De volledig geautomatiseerde en CE-gemarkeerde IVD Idylla MSI Test van Biocartis verstrekt informatie over de MSI-status van darmkankertumoren binnen ongeveer 150 minuten, rechtstreeks vanop één tumorweefselstaal, zonder een referentiestaal nodig te hebben.

Bristol-Myers Squibb’s Opdivo® (nivolumab) plus lage dosis Yervoy®9 (ipilimumab) is de eerste immuno-oncologie combinatiebehandeling die door de US FDA werd goedgekeurd voor de behandeling van patiënten met ‘MSI-High’ of ‘mismatch repair’ deficiënte (dMMR) uitgezaaide darmkanker welke verder is gegroeid na behandeling met bepaalde chemotherapieën10.

De joint venture van Biocartis, Wondfo-Cartis11, zal de Idylla MSI test na regulatoire goedkeuring commercialiseren in de Volksrepubliek China.

Herman Verrelst, CEO van Biocartis, is verheugd met de aankondiging van dit nieuw immuno-oncologie project binnen de lopende samenwerking met Bristol-Myers Squibb. “In de afgelopen jaren hebben we onze commerciële voetafdruk actief uitgebreid om onze farmaceutische partners wereldwijde samenwerkingsmogelijkheden te bieden. Het nieuws van vandaag toont het potentieel van deze aanpak en markeert een belangrijke mijlpaal voor onze Chinese joint venture aangezien dit voor hen de eerste companion diagnostic samenwerking is. Vooral op de Chinese markt zouden veel patiënten baat kunnen hebben bij de voordelen van onze Idylla2122; MSI test, omdat deze het potentieel heeft om MSI testing beschikbaar te maken voor een bredere populatie.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.