Nieuws Mechelen Chef van Centpourcent focust op quinoa

Chef van Centpourcent focust op quinoa

Chef van Centpourcent focust op quinoa

Het team van sterrenchef Axel Colonna-Cesari van Centpourcent uit Sint-Katelijne-Waver zet zich eens te meer in voor het goede doel. Tijdens een showcooking van het team in Domein Roosendael staat quinoa centraal. Centpourcent engageert zich hiermee voor een project van ngo Trias die arme quinoaboeren in Ecuador begeleidt naar duurzaam ondernemerschap.

Het concept van de avond kwam tot stand in samenwerking met de gemeenten Sint-Katelijne-Waver, Duffel en Bonheiden en de organisaties KLJ, KVLV, Landelijke Gilden, Markant en Unizo. Zij sloegen de handen in elkaar voor een avond met verrassende ingrediënten van hardwerkende ondernemende mensen uit eigen streek en uit Ecuador. De opbrengst van de showcooking-avond is voor Trias. Deze ontwikkelingsorganisatie steunt in Ecuador quinoaboeren die lid zijn van een lokale landbouwcoöperatie.

Quinoa gedijt het best op grote hoogte en het Andesgebergte is de thuishaven van deze plant. De boeren die het gewas verbouwen, werken dagelijks op zo’n 3.000 meter hoogte. Via hun coöperatie kunnen de lokale boeren hun fair trade quinoa efficiënter verwerken en slagen zij er in voor een eerlijke prijs te verkopen, zelfs tot in Europa.

Inschrijven voor de showcooking op 20 februari kan op de website van Trias.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.