Nieuws Mechelen Covast mag ‘In den Grooten Zalm’ en ‘Den Kleinen Zalm’ verkopen

Covast mag ‘In den Grooten Zalm’ en ‘Den Kleinen Zalm’ verkopen

Covast mag ‘In den Grooten Zalm’ en ‘Den Kleinen Zalm’ verkopen

MECHELEN – De verkoop van twee historische panden in de Mechelse binnenstad werd toegewezen aan Covast. De prachtige gebouwen zijn eigendom van de Stad Mechelen.

“Het gebouw dateert uit de periode 1530 tot 1536. Het heeft een topligging aan de oevers van de Dijle in de Mechelse binnenstad”, legt Wendy Hendrickx van Covast uit. “De gebouwen zijn beschermde monumenten maar zijn in goede staat. Tot de Franse revolutie was het een ambachtshuis van visverkopers. Nadien werd het de woning van de bekende Mechelse kunstschilder Willem Geets (1839-1919).”

Het gebouw heeft momenteel de functie gemeenschapsvoorziening of openbaar nut, maar mits functiewijziging zou ook een kantoor- of zelfs een woonfunctie mogelijk zijn mits akkoord van de dienst monumentenzorg en bouwdienst.
De verkoop werd toegewezen aan Covast, hét samenwerkingsplatform van makelaars voor verkoop van voornamelijk overheidsvastgoed, kerkelijk vastgoed en bijzondere opdrachtgevers. Er werken maar liefst 22 makelaars mee aan de verkoop uit het Mechelse, maar ook erbuiten.

De minimumprijs voor het prachtige gebouw bedraagt 1.500.000 €. De stad Mechelen zal de biedingen wegen op basis van prijs en van de concrete visienota van de biedende partijen. Hierbij is het behoud van de erfgoedwaarde van het gebouw en de volledige benutting van het gebouw van belang. Biedingen kunnen nog uitgebracht worden tot en met 25 mei.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Lier
Lier

Steylaerts helpt de bijtjes

LIER - Bij de bouwwerken van de nieuwe showroom in 2018 koos badkamerrenovatiespecialist Steylaerts bewust voor een ecologische aanpak om… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.