Bert Briké en Jan Gheyle Bert Briké en Jan Gheyle. Foto: De Gouden Kooi.

De Gouden Kooi breidt uit en opent nieuwe escape-ervaring

MECHELEN - Na meer dan drie jaar ontwerpen en bouwen opent De Gouden Kooi in Mechelen zaterdag zijn tweede experience voor het publiek. “Met ‘De wraak van Han’ hopen we hoge internationale toppen te scheren”, zegt Jan Gheyle, een van de oprichters.

Bert Briké en Jan Gheyle begonnen bijna zeven jaar geleden met De Gouden Kooi. Eerst in de Gerechtstraat, later kwam er een tweede vestiging op de Haverwerf bij. Daar bouwden ze eerst ‘Het geheim van Sint-Rumoldus’ uit. “Met onze eerste escape experience wonnen we tal van internationale prijzen, wat echt een boost geeft. Je doet het niet voor de prijzen, maar ze zijn natuurlijk superfijn om te krijgen”, vertelt Jan.

LEES OOK

. De Gouden Kooi opnieuw bij beste attracties ter wereld, Mechelaars komen nu ook met nieuwe escape ervaring

Zo is De Gouden Kooi al voor het vierde jaar op rij genomineerd voor de Terpeca-award, de belangrijkste prijs in het wereldje van de escape rooms. “Met ‘De wraak van Han’ hebben we de lat voor onszelf weer wat hoger gelegd. We hebben er meer dan drie jaar aan gewerkt en we hebben er drie extra specialisten in het vak voor aangeworven”, zegt Jan.

Het team van De Gouden Kooi. Foto: De Gouden Kooi.

Met haar nieuwste escape experience wil De Gouden Kooi naar eigen zeggen een totaalervaring bieden. “Dat gaat dan niet alleen over indrukwekkende decors, maar ook over storytelling, klank, geluid, video en special effects. We hebben een wereld gecreëerd rond het personage Han die ook buiten de escape experience voortgaat”, legt Jan Gheyle uit.

Nu de nieuwste experience de deuren opent, valt het team van De Gouden Kooi niet stil. “Wat we al zeker kunnen verklappen, is dat er genoeg ruimte is om het aantal escape experiences uit te breiden. Wie weet komen we binnenkort wel met iets nieuw naar buiten.”