Nieuws Mechelen De twee grootste HR-uitdagingen voor 2022

De twee grootste HR-uitdagingen voor 2022

De twee grootste HR-uitdagingen voor 2022

MECHELENHet aantrekken van nieuw talent is – samen met ‘veerkracht en welzijn’- de grootste HR uitdaging voor Belgische bedrijven in 2022. Iets meer dan vier op de tien Belgische ondernemingen plaatsen het welzijn en de veerkracht van hun werknemers in de top 5 belangrijkste HR uitdagingen. Daarmee staat België op de vierde plaats van de 12 ondervraagde landen. Enkel Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Scandinavische landen scoren beter. Dat blijkt uit de jaarlijkse internationale werkgeversenquête ‘The Future of Work and People’ van SD Worx.

Belgische bedrijven zetten welzijn en veerkracht van hun werknemers hoger op hun prioriteitenlijstje dan het Europese gemiddelde (van 40%). Twee HR-uitdagingen springen eruit voor België voor 2022 en volgende jaren.

Met de jaarlijkse werkgeversenquête ‘The Future of Work and People’ houdt SD Worx de vinger aan de pols bij ondernemers en hr-professionals over hoe zij naar de toekomst kijken. Opvallend is dat er dit jaar een grote aandacht bij HR is voor een mensgericht beleid. Cathy Geerts, Chief HR Officer bij SD Worx verklaart deze wens. “De operationele gevolgen van de eerste covidgolven en de economische onzekerheid zijn aangepakt. Nu is het tijd om weer op groei te focussen. En dat inspireert bedrijven om hun belangrijkste kapitaal opnieuw centraal te stellen: de mensen. Naast welzijn en veerkracht van werknemers, vullen werknemerservaring en -engagement, het aantrekken van nieuw talent, duurzame inzetbaarheid en talentontwikkeling de Europese top 5 aan.”

Het verschil met vorig jaar is groot.  Toen waren bedrijven nog vooral bezig met operationele hr-taken: loonberekening, loonbetaling en hr-dienstverlening aan werknemers werden gezien als hun belangrijkste uitdagingen. Dit jaar ligt de focus meer dan ooit op mensen. Cathy Geerts, Chief HR Officer bij SD Worx verklaart deze shift: “De covidpandemie heeft een zware impact gehad op de manier waarop we ons werk organiseren. Het is niet toevallig dat bedrijven meer tijd en inspanningen investeren in hun belangrijkste kracht: de mensen. Bedrijven geven, meer dan ooit, om hun mensen en dat is hun grootste uitdaging voor volgend jaar.”

“Hoe kleiner het bedrijf, hoe makkelijker het is om het overzicht te bewaren en flexibel te reageren rond thuiswerk. In grotere bedrijven merken we dezelfde focus op mensen, maar met andere accenten: zowel de organisatie van telewerken en hybride werken als het aantrekken van nieuw talent staan in de top 5 van hr-uitdagingen. We zien ook meer personeelsverloop in grote ondernemingen, wat verklaart waarom de war for talent als een van hun topuitdagingen wordt gezien“, voegt Cathy Geerts eraan toe.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.