Nieuws Mechelen Dragonflies participeert in Rosco

Dragonflies participeert in Rosco

Ellen Rosiers, Sam Bruynseels en Rik Vos

Dragonflies participeert in Rosco

MECHELEN – Om klaar te zijn voor de toekomst heeft ROSCO de aandeelhoudersstructuur en het management versterkt door een samenwerking met Dragonflies. Als Operating Partner neemt Dragonflies een financiële participatie in het bedrijf en krijgt het een zitje in de Raad van Bestuur. Naast de strategische begeleiding zal Dragonflies de CEO en het management ook ondersteunen bij een aantal cruciale projecten naar de toekomst toe. 

Het Mechels familiebedrijf ROSCO is sinds decennia een vaste waarde voor alles wat te maken heeft met matten, profielen en aanverwanten. ROSCO is gespecialiseerd in alle systeemoplossingen, gaande van vloer- en wandbetegeling tot tapijt en parket en vele creatieve oplossingen voor badkamer, sanitair en wellness.

Zoals vele familiale KMO’s werd ROSCO geconfronteerd met een ongeplande successie-uitdaging. Na een aantal moeilijkere transitiejaren met daar bovenop de coronacrisis is ROSCO nu klaar voor de doorstart. “De orderportefeuille is goed gevuld en vooruitzichten voor dit jaar zijn positief. We voelen duidelijk de intentie bij onze klanten om nog meer met kwalitatieve, lokale partners zoals ROSCO te werken”, zegt CEO Ellen Rosiers.

Het kloppend hart van ROSCO is de nieuwe productiehal in Mechelen waar ongeveer de helft van het aanbod zelf wordt gefabriceerd. Hierdoor kan een snelle leveringstermijn worden gegarandeerd en kan er flexibel worden ingespeeld op maatafwijkingen. De rest van het gamma bestaat uit high-end producten die vaak exclusief worden ingevoerd en waarvan steeds een uitgebreide stock wordt gehouden. ROSCO stelt momenteel een 30-tal mensen tewerk.

“Voor ROSCO is Dragonflies ideale partner”, stelt Ellen Rosiers. “Ze gaan immers verder dan de typische investeerder of adviseur. Ze trekken niet alleen effectief mee aan de kar maar leggen ook hun kop mee op tafel en dat is wat wij nu nodig hebben. Door de samenwerking met Dragonflies worden onze managementcompetenties versterkt, zonder afbreuk te doen aan het familiale karakter van ons bedrijf.”

Dragonflies biedt als operating partner in regel 3 diensten aan: interim management in de vorm van een tijdelijke uitvoerende rol als manager, consultancy door het trekken of ondersteunen van cruciale projecten waar het management onvoldoende tijd of expertise voor heeft en/of een rol als actieve bestuurder.

In het geval van ROSCO werd er gekozen voor de combinatie van de drie diensten gekoppeld aan een minderheidsparticipatie in de onderneming. Rik Vos en Sam Bruynseels, founding partners van Dragonflies, geloven sterk in het potentieel van ROSCO: “Naast de toekomstperspectieven waren de fit met het management en de lokale verankering van de activiteiten zeer belangrijke redenen om met ROSCO in zee te gaan.”

www.ROSCO.be   www.dragonflies.be

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.