Fietsatelier Ecoso Foto Dirk Vertommen

Ecoso verlengt Mechelse samenwerking: “Extra arbeidsplaatsen in sociale economie”

MECHELEN - De stad Mechelen en maatwerkbedrijf Ecoso verlengen hun samenwerking. Samen willen ze de tewerkstelling in de sociale economie met minstens twintig plaatsen verhogen. Ecoso is actief in onder meer de kringwinkels en het fietsatelier.

De vzw Ecoso ontstond uit een fusie van de voormalige Kringwinkel Mechelen en ’t Atelier. De organisatie groeide uit tot een belangrijke speler in de Mechelse sociale economie. Momenteel worden er via Ecoso zo’n zestig doelgroepmedewerkers tewerkgesteld. Dat gebeurt onder meer in de kringwinkels van Cirkels, het hout- en fietsatelier, de voedselhub, de digibank en de sociale kruidenier. Het gaat om mensen die om allerhande redenen een grotere afstand hebben tot de reguliere arbeidsmarkt.

De stad Mechelen en Ecoso verlengen nu hun samenwerking tot en met 2025. Ze streven ernaar om het aantal arbeidsplaatsen in de sociale economie in de Dijlestad te verhogen tot tachtig en jaarlijks minimaal vijftig werkzoekenden aan te werven.

Ecoso reageert tevreden op de verlengde samenwerking. “Mechelen staat open voor allerlei nieuwe circulaire projecten en is steeds bereid om daar kansen in te zien voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Als maatwerkbedrijf in volle groei is de stad dan ook een ideale samenwerkingspartner. We zijn er zeker van dat we ook de komende jaren constructief zullen kunnen samenwerken”, zegt Leen Ardui, afgevaardigd bestuurder van Ecoso.