foody Foto: Sven Van Haezendonck

Foody lanceert takeaway met Europese keuken en opent ook brasserie op Korenmarkt

Begin augustus lanceert de jonge Mechelse ondernemer Guillaume Clerens (28) opnieuw zijn concept Foody. In een historisch pand op de Korenmarkt, waar voordien Folliez en Chili Beans waren gevestigd, opent hij een takeaway met Europese gerechten. In een volgende fase kan je ook ter plaatse iets eten.

Met Foody is Guillaume Clerens niet aan zijn proefstuk toe. Tijdens de coronapandemie leverde hij in een geïsoleerde box gerechten van Mechelse restaurants bij mensen aan huis. “Culinaire kant- en klaarmaaltijden die je thuis gewoon nog moest opwarmen. Die kan je binnenkort opnieuw bestellen via Deliveroo of Takeaway of je kan de gerechten zelf bij ons afhalen. Dan zijn ze nog iets goedkoper”, vertelt Guillaume.

Lees ook: ‘Foody’ Guillaume Clerens lanceert lekker concept

Foody opent op de Korenmarkt een (afhaal)restaurant. Clerens test zijn concept gedurende enkele maanden uit in een pand dat te koop staat. Een tijdje terug had het Mexicaanse restaurant Chili Beans dat failliet ging er nog zijn stek en veel langer geleden lieten gastronomen zich hier verwennen in het voormalige sterrenrestaurant Folliez.

Ruimer dan fastfood

“De voorbije weken hebben we hard gewerkt om alles op te frissen en ook de keuken staat bijna opnieuw op punt. De nieuwe apparatuur is op komst”, zegt Guillaume. Binnenkort staat de twintiger hier zelf achter het fornuis. “Ik ben een hobbykok, maar mijn hobby is een beetje uit de hand gelopen. Koken is een passie. Voor de heropstart van Foody en de recepten laat ik me wel begeleiden door twee ervaren chefs”, vertelt de jonge ondernemer.

Lees ook: VR-Horizon gaat klanten meer bieden dan alleen vastgoedfotografie

Zijn missie is duidelijk: afhaalmaaltijden ruimer in de markt zetten dan alleen maar fastfood. “Vandaag zijn het vooral fastfoodgerechten zoals pizza en hamburgers die je als takeaway kan bestellen. Met Foody wil ik daar verandering in brengen door ook Europese gerechten aan te bieden”, zegt Guillaume.

Op de kaart zullen telkens zo’n vijftien gerechten staan. Van een spaghetti bolognaise en een cannelloni met ricotta en spinazie tot zeebaars met een puree van zeekraal, gegrilde prei en hollandaisesaus en een steak bavette met shiitake roomsaus, krielaardappeltjes en gegrilde groenten. “Wij willen voor iedereen iets bieden. Zo hebben we een tartaar van gekonfijte tomaatjes helemaal bereid zoals een steak tartaar, maar dan vegan.”

Kleine en grote porties

Qua porties kan je kiezen tussen kleine en grote. “Ik wil niet dat de mensen hier met honger buitenkomen, ook al is het frietkot dichtbij”, zegt Guillaume. De prijzen voor kleine porties variëren van 12 tot 20 euro, voor de grote van 16 tot 26 euro. “Af en toe zal er misschien eens een uitschieter zijn. De grote porties zullen ook echt dubbel zo groot zijn als de kleine.”

In de brasserie van Foody zal er plek zijn voor maximaal een twintigtal gasten. “Alle gerechten die je hier kan eten, zal je ook via takeaway kunnen bestellen. Je kan de maaltijden koud krijgen en dan zitten er instructies bij om ze thuis op te warmen, of je kan ze opgewarmd ophalen of laten leveren. Wij werken met verse ingrediënten, waarvoor we op dit moment ook bezig zijn om contacten te leggen met lokale boeren”, legt Guillaume uit.