Claudia De Moor en Els Van den Berghen. Foto: Joren De Weerdt Claudia De Moor en Els Van den Berghen. Foto: Joren De Weerdt

Handtas van Awardt verkozen tot ‘Hét Product van Mechelen’

Het Mechelse modemerk Awardt heeft dinsdagavond de prijs voor ‘Het Product van Mechelen’ in de wacht gesleept. Stichtster en ontwerpster Els Van den Berghen en haar moeder Wies wisten het publiek te overtuigen met hun zelfgemaakte en lokaal geproduceerde Poly-handtas.

De afgelopen weken gingen we op zoek naar hét product van de regio Mechelen. Na een eerste stemmingsronde kwamen vijf finalisten uit de bus, waaronder Awardt, het modemerk van Els en haar moeder Wies. Zij openden in 2002 hun winkel in de Adegemstraat, maar het ontwerp en de productie komen tot stand in het atelier in Battel.

Voor de wedstrijd selecteerden ze een van hun zelfgemaakte handtassen uit de signature collectie: de Poly-handtas. "Die is net zoals andere tassen gemaakt in België", vertelde oprichtster en ontwerpster Els in een eerder interview. En die handtas wist het publiek te overtuigen, want voor de regio Mechelen kwam die na twee stemmingsrondes als winnaar uit de bus. "Ik ben er heel blij mee", zegt Van Den Berghen na de uitreiking. "Ik had het niet verwacht, want de andere genomineerden waren heel sterk. Dit is wel de kers op de taart", gaat ze verder. We houden alles lokaal en dat is niet altijd simpel. We werken ook met atypische vormen en dat spreekt niet iedereen aan. Maar ons werk en ons eigenzinnig pad worden dus wel geapprecieerd en dat is fijn."

(De tekst gaat verder onder de foto)

De Poly-handtas.

De feestelijke uitreiking, met zo’n tweehonderd aanwezigen, vond plaats in het KMSKA in Antwerpen onder het toeziend oog van onder meer Vlaams minister Jo Brouns, Frederik De Swaef, hoofdredacteur van Gazet van Antwerpen en Koen Verwee, CEO van Mediahuis België. Na een welkomstwoord van Verwee volgde de uitreiking. Terwijl finalisten op het puntje van hun stoel zaten, kondigde enkele prominente figuren de winnaars één voor één aan. Voor de regio Mechelen was dat Claudia De Moor, CEO van kunststofbedrijf Vosschemie uit Lier.

Het is de eerste keer dat Made In de awards uitreikt. In totaal leverde de wedstrijd meer dan 90.000 stemmen op.