Hotel vé Foto: Leen Van de Sande

Hotel Vé maakt grote plannen voor de toekomst: “We bouwen super-de-luxe kamer met zicht op de toren”

Er waait een nieuwe wind bij Hotel Vé op de Mechelse Vismarkt. Stichter Luc Verschueren (68) uit Duffel geeft de fakkel door aan zijn zoon Frank (40). Hij runt het hotel met zijn oude studiemakker Filip Debecker (43) en jong talent Isabelle Olivier (26). Het nieuwe management maakt meteen ambitieuze plannen om het luxehotel uit te breiden tot meer dan zeventig kamers.

Hotel Vé opende de deuren in 2006 in een voormalige visrokerij. “Alhoewel we aanvankelijk helemaal niet van plan waren om een hotel te openen. We wilden hier appartementen bouwen, maar dat bleek omslachtiger dan gedacht”, zegt Luc. Tijdens een skireis borrelde het idee op om er een hotel van te maken. “Daar was volgens de stad grote vraag naar.”

Gaandeweg breidde het viersterrenhotel op de Vismarkt uit van 36 kamers naar 58. “De verbouwing van de vroegere sigarenfabriek van Windels zorgde ervoor dat we hier mooie dingen konden doen. Corona hadden we niet overleefd zonder de reserves die we opbouwden dankzij die extra kamers”, legt Luc uit.

“Ik heb me tot het uiterste gegeven”

Nu acht de ondernemer uit Duffel de tijd rijp om het roer over te laten. “Ik heb mij tot het uiterste gegeven voor de zaak, maar de jongste tijd had ik er de energie niet meer voor. Ik heb zo hard gevochten dat mijn energie gewoon op is. Ik sta ook wel stil bij het feit dat veel mensen van mijn leeftijd ziek worden of er zelfs niet meer zijn. Het is tijd om te genieten”, vertelt Luc.

 

 

Verschillende pistes lagen open: het hotel verhuren of zelfs verkopen. “Maar toen kwam mijn zoon Frank met een voorstel om de uitbating over te nemen. Zo valt alles mooi in de plooi”, zegt Luc. Frank Verschueren vormt samen met Filip Debecker en Isabelle Olivier een nieuw management.

“Leuk om samen aan verhaal te schrijven”

Met z’n drieën voelen ze zich klaar om de uitdaging aan te gaan. Frank en Filip combineren de leiding van het hotel met hun andere jobs. “Ik heb nog een bank- en verzekeringskantoor”, zegt Filip. Frank heeft ervaring opgedaan bij Armonea, een grote groep in de verzorgingssector. “Wij hebben samen gestudeerd. Het is leuk dat wij nu samen aan het verhaal bij Hotel Vé kunnen schrijven. Op vrijdagavond zal er net zoals vroeger tijd zijn voor een pintje op de Vismarkt”, vertelt Frank.

In het hotel zijn veertien mensen in vaste dienst. “Aangevuld met flexibele krachten en studenten werken hier 38 mensen”, zegt Isabelle, die operationeel directeur is. Aan plannen voor de toekomst geen gebrek. “Wij willen nog meer Vé brengen op de Vismarkt”, zegt Isabelle. Van de twee vergaderzalen wordt er eentje binnenkort omgevormd. “We bouwen er een super-de-luxe kamer met zicht op de Sint-Romboutstoren.”

 

 

 

Daar maakt het nieuwe management als eerste werk van, samen met de renovatie van de eerste 36 kamers die de familie Verschueren ooit liet inrichten. “Op termijn willen wij nog een vijftiental kamers bij creëren. De eerste gesprekken met de stad zijn al gevoerd”, zegt Frank. Al die kamers zouden uitzicht bieden op de toren. Tegen 2030 moet heel het vernieuwingsproject gerealiseerd zijn.

“Veel meer toerisme dan vroeger”

In zeventien jaar tijd is de hotelmarkt in de Dijlestad grondig geëvolueerd. Er kwamen grote spelers bij zoals Van der Valk en B&B Hotel. “Destijds was ons cliënteel bijna uitsluitend zakelijk. Vandaag is dat echt een gezonde mix met meer mensen die hier in hun vrije tijd komen logeren”, legt Frank uit. “De opwaardering van de stad heeft voor veel meer toerisme gezorgd. Vandaag is de verhouding ongeveer 50/50”, zegt Isabelle.