Onbeperkt Student. Foto: Joris Herregods Onbeperkt Student. Foto: Joris Herregods

Hr-bedrijf Onbeperkt Student gaat samenwerken met stad Mechelen

MECHELEN - De stad Mechelen werkt de komende twee jaar samen met hr-bedrijf Onbeperkt Jobstudent. Vanaf juni moet het project jongvolwassenen met een vermoeden van functiebeperking en/of een chronische ziekte aan een studentenjob helpen. Bedrijven Protime en Arco zijn de eerste bedrijven die hun schouders onder het project zetten.

De stad investeert 60.000 euro en sluit een overeenkomst voor twee jaar. “Jongvolwassenen met een beperking of chronische ziekte verdienen net zoveel kansen als hun collega’s zonder beperkingen. Met dit project willen we hen de kans geven om werkervaring op te doen en vaardigheden te ontwikkelen die hen helpen bij hun toekomstige carrière”, vertelt Greet Geypen (Vld-Groen-m+), schepen van Economie.

Lees ook: Nieuwe CEO voor Mechels softwarebedrijf Protime: “We zoeken nog driehonderd nieuwe mensen”

In de praktijk blijkt het voor deze jongeren vaak moeilijk om een studentenjob te vinden waarin ze hun talenten kunnen tonen. Daarom wil de stad hen in een vroege fase samenbrengen met ondernemingen. Protime en Arco zijn in de Dijlestad de eerste bedrijven die zich engageren voor het project. “We hopen dat het een positieve impact heeft op de arbeidsmarkt en de inclusiviteit vergroot”, zegt Geypen.

Win-winsituatie

Haar collega Gabriella De Francesco (Vld-Groen-m+), bevoegd voor Sociale Zaken en welzijn, noemt dat een win-winsituatie. “Jongeren met een beperking krijgen meer kans om een eerste werkervaring op te doen en de werkgevers krijgen er een gemotiveerde werkkracht bij”, zegt ze.

Onbeperkt Jobstudent zorgt voor de juiste match. “We zijn enorm enthousiast om samen te werken. We zijn ervan overtuigd dat studentenjobs een essentieel verschil kunnen maken voor deze jongeren Samen met de stad Mechelen willen we een inclusieve toekomst creëren waarin talent centraal staat. ”, zegt Ann Keuleers van Onbeperkt Jobstudent.