Kingslize Pizza Mechelen Mohamed Bouzakoura van Kingslize en sterrenchef Axel Colonna-Cseari met de Japans geïnspireerde pizza. Foto: Dirk Vertommen

Kingslize Pizza pakt uit met dansende pizza

MECHELEN, LIER, SINT-KATELIJNE-WAVER - De Mechelse ondernemers achter Kingslize Pizza gaan de culinaire toer op. Sterrenchef Axel Colonna-Cesari van restaurant Centpourcent in Sint-Katelijne-Waver creëerde voor de keten van pizzeria’s met vestigingen in heel Vlaanderen een dansende pizza. “Wij tillen zo onze pizza naar een hoger niveau”, zegt zaakvoerder Omar Aberkane.

Kingslize is al dertien jaar een vaste waarde in de Dijlestad. Franchisenemers werken onder de merknaam in het Antwerpse, in Lier, Leuven, Gent en in Aalst. “Voor onze pizza’s werken we altijd met verse producten. Dat vinden we belangrijk. We zijn fier dat we nu kunnen samenwerken met een sterrenchef”, vertelt Mohamed Bouzakoura (24), chef van de keuken bij Kingslize Pizza Mechelen.

“Wij willen onze pizza naar een hoger niveau tillen en iets creatief op de kaart te zetten. Daarvoor waren we in het Mechelse op zoek naar culinair hoogstaande gerechten. Zo kwamen we al snel terecht bij Axel Colonna-Cesari en het klikte meteen”, legt zaakvoerder Omar Aberkane (34) uit.

“Na een heel open en tof gesprek was ik aangenaam verrast door de werking van de mensen van Kingslize en hun enthousiasme om nog beter te doen”, zegt topchef Axel Colonna-Cesari. In samenwerking met de pizzeria probeerde hij een aantal pizza’s uit. “Qua bereiding moest het haalbaar zijn. Je moet zo’n pizza snel kunnen klaarmaken en hij moet lekker zijn.”

“Fan van Aziatische keuken”

Op die manier kwam de bekende chef-kok tot de Japans geïnspireerde Katsuobushi. “Ik ben heel erg fan van de Aziatische keuken en vooral van Okonomiyaki. Dat is eigenlijk een soort Japanse omelet op basis van alle ingrediënten die in de pizza zitten: octopus, kool en spekblokjes bijvoorbeeld. Daar doen we dan een Aziatische barbecuesaus bij. Ik ben blij over het resultaat”, vertelt Axel Colonna-Cesari.

Tot de verbeelding spreken de gedroogde tonijnvlokjes waarmee de pizza wordt afgewerkt. “Dat is Katsuobushi, vandaar ook de naam van de pizza. Dat geeft een heel leuk effect en veel smaak. Zelfs een kwartier na levering dansen die vlokjes door de warmte nog op je pizza. Ik heb het zelf uitgetest”, zegt de sterrenchef.

“De volledige eer gaat naar Axel. Het is een unieke pizza geworden die je niet in alle restaurants kan vinden. Op die manier proberen we ons te onderscheiden van onze concurrerende collega’s”, zegt Aberkane. De Katsuobushi bieden ze bij Kingslize aan in twee formaten: een Prince voor 16,90 euro, een King voor 22,90 euro.