LIEF en Xpertvinum organiseren spaghettiavonden voor goed doel Foto: rr

LIEF en Xpertvinum slaan handen in elkaar en organiseren spaghettiavonden voor het goede doel

Ontbijtzaak LIEF in het centrum van Mechelen en wijnbar Xpertvinum in deelgemeente Leest slaan de handen in elkaar voor het goede doel. In december organiseren ze twee spaghettiavonden. Er wordt ook spaghetti verkocht via take-away. De opbrengst van het initiatief gaat naar Victory For Kids, een organisatie die kinderen in nood helpt.

De afgelopen jaren werkte wijnbar Xpertvinum in Leest-Dorp al samen met het afhaalconcept Homer Goodfood voor de actie voor het goede doel. “Maar samen met de coronamaatregelen verdween ook Homer Goodfood”, zegt onderneemster Greet Van Buggenhout. Zij nam intussen samen met haar neef Jens wel de ontbijt- en lunchzaak LIEF in de Graaf van Egmontstraat in het centrum van Mechelen over.

“En dus zetten we het initiatief gewoon verder. Niet vanuit Homer, maar wel vanuit LIEF”, zegt Greet. “We slaan opnieuw de handen in elkaar met Wim Dons en Ilse Van Cauwenbergh van Xpertvinum. Dit keer verkopen we niet langer soep en wijn, maar wel heerlijke spaghetti. Dat doen we tijdens twee spaghettiavonden in december waarvoor de mensen zich nu al kunnen inschrijven. We verkopen ook via take-away om zo nog meer geld in te kunnen zamelen.”

Victory for Kids

De opbrengst gaat naar Victory For Kids, een organisatie met wortels in Leest. “Dit goede doel ligt ons dan ook nauw aan het hart”, klinkt het. “De vzw richt zich op het helpen van hulpbehoevende kinderen. Het gaat om kinderen tussen 0 en 12 jaar met heel concrete noden. Het kan bijvoorbeeld gaan om de aankoop van schoolgerief of het betalen van zwemlessen. Victory For Kids komt bij de kinderen terecht via scholen of zorgprofessionals.”

De spaghettiavonden vinden plaats op maandag 18 december bij LIEF en op woensdag 20 december in de wijnbar van Xpertvinum. Alle info over het initiatief kan je vinden op de websites van beide zaken.

www.liefmechelen.be

www.xpertvinum.be