Nieuws Mechelen McDonald’s gaat na 30 jaar tegen de vlakte

McDonald’s gaat na 30 jaar tegen de vlakte

Foto: Dirk Vertommen.

McDonald’s gaat na 30 jaar tegen de vlakte

MECHELEN – Het centrum binnenrijden via Mechelen-Noord zal niet meer hetzelfde zijn. Het gebouw van McDonald’s op het kruispunt van de vesten met de N16 gaat volgende maand na dertig jaar dienst onder de sloophamer. Het restaurant sluit op zondag 12 februari. In afwachting van een nieuwbouw opent de hamburgerketen op dinsdag 21 februari vlakbij een tijdelijk restaurant.

De stad Mechelen heeft recent twee omgevingsvergunningen afgeleverd. Eentje voor de opening van een pop-up op de site van Euroshop in de Oscar Van Kesbeeckstraat, een andere voor een nieuwbouw op dezelfde plek als vandaag. Al zal dat restaurant er helemaal anders uitzien. Met alle ontwikkelingen in de toekomstige stadswijk Keerdok wilde de stad graag een gebouw dat beter past bij de omgeving. “Daar hebben we samen met de stad werk van gemaakt”, zegt Isabelle Verdeyen, woordvoerster van McDonald’s België.

LEES OOK. Verdere invulling parking Keerdok zit op schema: supermarkt opent binnenkort, Voka verhuist later dit voorjaar

 

Mc Donald's Mechelen
Toekomstige restaurant op de Guido Gezellelaan.

Al sinds het najaar van 1992 is de hamburgerketen een vaste waarde op wat de Mechelaars doorheen de jaren het kruispunt van McDonald’s zijn gaan noemen. Na ruim dertig jaar dienst en enkele grondige verbouwingen later gaat het gebouw op de Guido Gezellelaan na 31 jaar dienst tegen de vlakte. Midden februari begint de sloop en wordt ook de parking opgebroken.

LEES OOK. Kantoren Voka verhuizen begin 2023 naar nieuwe Parking Keerdok

In de plaats komt een gloednieuw restaurant, een van de modernste in het land. “Met een ondergrondse drive through, het eerste restaurant in België waar je ondergronds kan binnenrijden”, vertelt Isabelle Verdeyen. De realisatie van het project duurt ongeveer anderhalf jaar. “In het najaar van 2024 moet het nieuwe restaurant de deuren openen”, zegt de woordvoerster.

Pop-up

Bewoners uit de Dijlestad zullen niet lang op hun honger moeten zitten. “Het oude restaurant sluit op zondag 12 februari, terwijl de pop-up opent op dinsdag 21 februari”, vertelt Verdeyen. Die tijdelijke vestiging komt op de parking van Euroshop, de vroegere site van Carrefour. McDonald’s is in de Dijlestad ook een vrij belangrijke werkgever. De franchisenemer doet beroep op 95 medewerkers.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.