Nieuws Mechelen Mechelaar lanceert Breezy, een mondmasker speciaal voor sporters

Mechelaar lanceert Breezy, een mondmasker speciaal voor sporters

Mechelaar lanceert Breezy, een mondmasker speciaal voor sporters

LEEST – Sven Cautaerts uit Leest, is ondernemer, freelance preventieadviseur en hulpverlener-ambulancier. Hij is zowat de enige in zijn familie die zelf geen volleybal speelt, maar hij kwam wel met een oplossing toen die volleyballers zich afvroegen hoe ze terug op een veilige manier konden gaan sporten. Die oplossing heet Breezy en is een speciaal voor het sporten ontworpen mondmasker.

“Als ambulancier en preventieadviseur kom ik dagelijks in contact met Corona. Ik zie het leed dat dit virus families toebrengt, en hoe het ons dagelijks leven beïnvloedt. Toen ik hoorde hoe mijn vader, die volleybaltrainer is, begaan was met de veiligheid van zijn spelers, wist ik dat we iets moesten doen”,
begint Sven Cautaerts zijn verhaal.

Breezy
Bovendien werden zijn beide ouders ook nog eens zelf besmet met het coronavirus. In eerste instantie ging Sven op zoek naar wat er al beschikbaar was op de markt. Uiteindelijk belandden ze in China waar ze een producent vonden van mondmaskers die gebruikt werden door fietsers om door de smog van een stad te fietsen. “Die mondmaskers beschikten over een koolstoffilter. Dat was niet meteen wat wij zochten. Uiteindelijk lieten we een filter creëren die vergelijkbaar is met de FFP2 filters. Dat betekent dat je niet alleen de andere mensen beschermt maar dat een Breezy masker ook jezelf perfect beschermt.”
Om toch nog genoeg lucht te hebben bij het sporten werden er twee extra ventielen in het masker voorzien. Die zijn bovendien makkelijk te vervangen of te demonteren zodat je het masker kan uitwassen. “Filters en ventielen zijn ook apart te verkrijgen”, zegt Sven.

Zaalsport
Vanaf 1 juli mogen zaalsporten weer. Is zo’n masker dan nog nodig? “We kennen natuurlijk de maatregelen nog niet die met de versoepeling gepaard zullen gaan. Bovendien is het nog maar de vraag of sporters zich veilig genoeg gaan voelen wanneer er contact is met andere spelers. Met ons Breezy masker is iedereen veilig.”
Breezy sportmaskers zijn in eerste instantie bedoeld voor zaalsporten want in de buitenlucht is de kans op besmetting een stuk kleiner. De maskers worden verkocht aan 18 euro met vier filters en de ventielen inbegrepen.

Reageer op dit bericht

Reacties

omer langhendries 2020-11-11 09:16:29

graag willen weten hoe ik aan ventielengeraak? gr omer

Onderneming
Personen
Dossier

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Dossier
Gemeente

Meest gelezen in deze regio