Nieuws Mechelen Mental Coach Ine Vercammen ‘Gedreven door ambitie’

Mental Coach Ine Vercammen ‘Gedreven door ambitie’

Ine Vercammen

Mental Coach Ine Vercammen ‘Gedreven door ambitie’

HEFFEN – ‘Gedreven door ambitie’ is de titel van het boek dat Ine Vercammen (44) uit Heffen schreef. Ine is zaakvoerder van In2Mental en begeleidt ambitieuze mensen, in het bijzonder sporters en leidinggevenden, om hun doelen te bereiken.

Ingrijpende gebeurtenissen hebben vaak een belangrijk effect op ons leven. Tot dat besef kwam ook Ine Vercammen toen ze na achttien jaar trouwe dienst op de luchthaven haar ontslag kreeg. “Ik had de jaren voordien stap voor stap een mooie carrière uitgebouwd als leidinggevende bij een bagage-afhandelaar. De directie bood mij meteen ook een nieuwe job aan maar met andere voorwaarden en verantwoordelijkheden. Toen waren er ook nog de bomaanslagen van 22 maart 2016 op de luchthaven. Dat alles bij elkaar zorgde voor een traumatische ervaring”, legt Ine uit.

Ine vroeg zich af hoe het verder moest met haar leven en haar carrière. “Het antwoord was dat ik graag mensen wou begeleiden. Voornamelijk sporters omdat ik daar als wielrenster de meeste affiniteit mee had, maar ook ambitieuze mensen uit het bedrijfsleven. Ik ben dan gaan studeren en heb een aantal certificaten en diploma’s behaald. Op 1 november 2017 werd In2Mental geboren en mocht ik mezelf Mental Coach noemen. Het was niet makkelijk, maar ik heb een banner aan mijn poort gehangen en zo kwam ik aan mijn eerste klanten.”

Als we een sprong terug in de tijd nemen dan komen we bij de 15-jarige Ine Vercammen die zich aansloot bij de Mechelse wielerclub De Dijlespurters. Vanaf de juniores zat ze in de selectie voor de nationale ploeg en reed ze mee bij de dames elite. Ze reed buitenlandse wedstrijden en kleine rondes en kwam zelfs terecht bij een van de eerste semiprofessionele vrouwenteams in ons land. “Je leert daar enorm veel mee. Ook op mentaal vlak. Toen ik leidinggevende was, merkte ik dat veel zaken uit het wielrennen terugkwamen in het bedrijfsleven.”

De ervaringen uit haar sportieve carrière en haar beroepscarrière vormen nu mee de basis van haar aanpak. In haar boek Gedreven door ambitie vertelt Ine haar eigen verhaal. “In het boek vertel ik hoe uit mijn eigen ervaringen dingen heb geleerd die ik nu toepas in mijn job als mental coach. Ik hoop er mensen mee te inspireren. Bovendien zal mijn verhaal voor veel mensen ook herkenbaar zijn. Het wielrennen speelt een belangrijke rol. Ik val vaak terug op de drie universele basisbehoeften waarop de mens terugvalt voor een optimale motivatie. Autonomie, verbondenheid en competentie. Autonomie handelt over de keuze die je zelf maakt over hoe je bepaalde dingen aanpakt. Verbondenheid is het gevoel ergens deel van uit te maken of mee te werken aan een groter geheel. Competentie omvat het besef dat je iets kan. Die dingen zijn zowel in de sport als in het bedrijfsleven toepasbaar.”

‘Gedreven door Ambitie’ van Ine Vercammen is uitgegeven bij Skribis. ISBN: 9789463969734

In2Mental.be

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.