Nieuws Mechelen Nieuw sociaal woonproject in Sint-Katelijne-Waver

Nieuw sociaal woonproject in Sint-Katelijne-Waver

Nieuw sociaal woonproject in Sint-Katelijne-Waver

DUFFEL – De gemeenteraad van Sint-Katelijne-Waver keurde deze week de verkoop van een perceel grond aan de Duffelse Volkswoningen goed. Duffel dient de komende jaren van de Vlaamse overheid nog meer dan negentig sociale huurwoningen te realiseren en wil daarom op de site Leyland een duurzaam sociaal woonproject van maximaal 29 wooneenheden realiseren.

Joris De Pauw, schepen van omgeving en huisvesting, zegt dat de beslissing om een sociaal woonproject op die site te realiseren al een vijftal jaar geleden werd genomen. “Dit is een erg belangrijk project voor onze woningmarkt. In het centrum van onze gemeente zijn quasi geen sociale huurwoningen, terwijl daar wel een hoge nood is. Ook onze gemeente kent heel wat inwoners in een penibele woonsituatie. Inwoners voor wie de private huurmarkt te duur is”, stelt de schepen.

“De site is gelegen nabij twee scholen, met een bedrijvenzone op wandelafstand én nabij het centrum van onze gemeente. Alles wat een sociaal woonproject tot een succes kan maken, is hier aanwezig. Uiteraard zullen we nog in dialoog gaan met de buurt omtrent de stedenbouwkundige aspecten van het woonproject en de globale invulling van de Leyland-site van ongeveer 7.000 vierkante meter. Ik hoop echt dat men dit project vanuit de buurt positief wenst te benaderen”, besluit de schepen. “De Duffelse Volkswoningen zal sowieso gaan voor een duurzaam woonproject dat optimaal ingebed is in de omgeving.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.