Nieuws Mechelen Ons weekend is heilig

Ons weekend is heilig

Ons weekend is heilig

MECHELEN – SD Worx onderzocht de betrokkenheid ten aanzien van et werk op basis van een bevraging bij 2500 Belgen. Een van de vragen was hoe we staan ten opzichte van overwerken in het weekend.

Vier op tien Belgen (39,8%) doet ‘zo goed als nooit’ iets voor het werk in het weekend. Veertien procent (13,6%) zegt dit ‘best vaak’ te doen. Ten aanzien van overwerken in de week stellen Belgen zicht iets soepeler op, al is één op drie (33%) hiertoe ook zo goed als nooit bereid. Meer dan 15% geeft toe dat ‘best vaak’ te doen. Enkel vakantie is ons nog meer heilig, met de helft van de Belgen (48%) die werk gedurende vakantie helemaal uitsluiten. Minder dan 10% of één op tien durft ook op vakantie de telefoon of laptop boven te halen.

Belgen scoren in dezelfde lijn als werknemers in onze buurlanden: enkel Nederlanders en Britten zijn (met meer dan 16%) meer geneigd ook in het weekend te werken. De Britten scoren ook hoger op overwerk in de week (22,5%) en zelfs in hun vakanties: 12,2% van de Britten zal ‘best vaak’ gedurende de vakantieperiode werken.

De betrokkenheid met, of de band met de organisatie, zit voor bijna zeven op de tien Belgische werknemers (68%) wel goed. Zij geven aan om evenveel betrokkenheid te kennen als voor corona. Bij een kwart van de werknemers is dit evenwel minder. Enkel de Britten scoren opvallend slechter, met vier op de tien die minder betrokkenheid ervaren dan voor corona. Nederlanders scoren lichtjes beter aangezien ‘slechts’ één op vijf (21,8%) een lagere betrokkenheid kennen.

David Schoonens, expert van SD Worx, vindt het belangrijk dat de pendel niet in de ene of andere richting overhelt. “Als jouw organisatie de vrijheid geeft om het werk naar eigen invulling te presteren, dan bewaak je ook best waar de grens ligt van ‘overwerk’.  Teveel is nooit goed. Daarom zien wij bij steeds meer bedrijven heldere richtlijnen komen naar grensbewaking: geen mails meer na 20u, geen mailverkeer in weekends, maar bijvoorbeeld ook een vergadervrije dag per maand of week. Dus samengevat: de organisatie biedt een breder kader, het team bepaalt daarin de specifieke teamnoden en het individu geeft te kennen wat al dan niet haalbaar is en gaat daarbij in dialoog met zijn verantwoordelijke. Op die manier realiseren we samen: Vrijheid, blijheid!

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.