Paybix haalt 1,75 miljoen euro op Foto: Paybix

Paybix bundelt krachten met Partena

HR-dienstverlener Partena Professionals gaat samenwerken met payrollintegratie-expert Paybix uit Sint-Katelijne-Waver. Dat maken de bedrijven samen bekend. De samenwerking biedt Partena de mogelijkheid hun wereldwijde payrollprocessen te integreren op één enkel platform.

Met de Epix-software van Paybix kan Partena haar klanten vanaf nu internationale payrollprocressen integreren en dus optimaliseren. Regels en voorschriften van verschillende landen worden in het programma gestandaardiseerd. Op die manier houden bedrijven meer tijd over, die ze kunnen investeren in hun eigen groei, klinkt het.

“Dit systeem zorgt niet alleen voor een vlottere verwerking van de gegevens, maar ook voor het afleveren van meer gedetailleerde, internationale rapporten”, legt Paybix-CEO Hans Joris uit. “Daarnaast maakt het een nauwkeurigere vergelijking tussen landen mogelijk op het vlak van arbeidskrachten en analyse van de loonkost.”

Lees ook: Mechelse start-up bouwt aan Europese payrolltoekomst met gloednieuwe software: “Dit is ongezien”

Het doel van het partnerschap is om de groei van Belgische bedrijven in het buitenland te vergemakkelijken, besluit business development manager Wim Lavaerts van Partena Professional. “Een van de belangrijkste belemmeringen voor buitenlandse groei is de administratieve last en de complexiteit door de diversiteit van lokale regelgeving”, legt hij uit.

“Dankzij dit partnerschap kunnen we nu het beheer van alle Europese payrolls verzorgen, wat de economische ontwikkeling van Belgische bedrijven mogelijk maakt die zich met lokale arbeidskrachten in het buitenland willen vestigen. De meerwaarde van dit hulpmiddel ligt in de afstemming van de verschillende payrollprocessen van de betrokken landen, een cruciale noodzaak die momenteel ontbreekt.”