Nieuws Mechelen Perita uit Mechelen tekent partnerschap met Deense bedrijf Hello Retail

Perita uit Mechelen tekent partnerschap met Deense bedrijf Hello Retail

Perita uit Mechelen tekent partnerschap met Deense bedrijf Hello Retail

MECHELEN – Het Mechelse bedrijf Perita, gespecialiseerd in website-usability, heeft een partnerschap getekend met het Deense Hello Retail. 

De hoofdbetrachting van Perita Websites is om webshops meer gebruiksvriendelijk maken, meer op maat van de mens die het moet gebruiken. Het Deense bedrijf Hello Retail ontwikkelt dan weer software om webshops te voorzien van een betere zoekmachine.

“Wat Hello Retail doet, ligt volledig in lijn met wat ik doe”, zegt zaakvoerder Edwin Waelbers van Perita. Hello Retail heeft een krachtige zoekmachine die geïnstalleerd kan worden op zowat elke webshop. Hun oplossing is enorm gebruiksvriendelijk, ziet er goed uit en laat de zoekresultaten enorm snel verschijnen waardoor de bezoeker een fantastische gebruikservaring krijgt.

Artificiële intelligentie zorgt voor meer inkomsten

De dynamische zoekfunctie is meer dan enkel een zoekmachine. Het is een belangrijke en efficiënte bron die gegevens verzamelt en verwerkt. “Het systeem is zelflerend en kan na een kleine maand via datamining en artificiële intelligentie zelfstandig verbanden leggen”, aldus Edwin Waelbers. “Op basis van het gedrag van alle bezoekers kan het systeem autonoom unieke complementaire, alternatieve of bijkomende producten aanbieden.”

Hierdoor kan de gebruiker niet alleen sneller vinden wat hij zoekt, de webshopuitbater kan hierdoor automatisch aan cross- en upselling doen. “Een webshop kan hierdoor rekenen op een conversietoename van gemiddeld 21%”, zegt Edwin Waelbers

De grote spelers hebben dit al jaren

Grote bekende webshops zoals Amazon, bol.com of CoolBlue hebben al jaren een vergelijkbaar systeem. Ook zij bieden bijkomende producten aan op basis van gedrag.
“In de Scandinavische landen het systeem van Hello Retail geïmplementeerd op duizenden webshops, in België moet alles nog beginnen. Perita zal heel actief hun zoekmachine promoten in België. Dit zal een belangrijke impuls worden om e-commerce hier een duwtje in de rug te geven”, klinkt het bij Edwin Waelbers.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

hove
hove

Faktor21 is spin off van Websteak

HOVE - Een team van zeven marketing automation-specialisten en digitale experts lanceert ‘FAKTOR21’. Ze willen marketing- en salesteams helpen om… Lees meer

Lier
Lier

PeopleWare stapt opnieuw de wereld rond

LIER - Softwareontwikkelaar PeopleWare uit Lier werkt ook dit jaar samen met Pink Ribbon aan de derde editie van De Roze Mars. Het platform dat PeopleWare in 2020 voor de organisatie… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.