Nieuws Mechelen Project 12 lanceert crowdlending voor ‘sofa buddy’

Project 12 lanceert crowdlending voor ‘sofa buddy’

Project 12 lanceert crowdlending voor ‘sofa buddy’

LEEST – We spenderen meer dan ooit tijd in huis. Een netjes opgeruimde ontspanningsruimte kan wonderen doen na een dagje thuiswerken. Met Sofa Buddy introduceert Mechelaar Sven Cautaerts van Project 12 een ultiem gadget om luie momentjes nog kostbaarder te maken. Hij start de productie van deze personal organiser met de hulp van een crowdlendingcampagne.

Geen koffievlekken meer in de zetel, geen losliggende rommel en gedaan met de dagelijkse zoektocht naar de tv-afstandsbediening. De Sofa Buddy bedient iedereen die rustig wil genieten. Dit stukje design fungeert als houder voor een boek of laptop, maar evengoed dient het als handige minibar waarin een drankje in evenwicht blijft. Voor liefhebbers van technologische snufjes, maar ook voor de meerwaardezoeker in een persoonlijk momentje.

“Sofa Buddy schaart zich achter een duidelijke markttendens, met meer aandacht voor mentale gezondheid”, vertelt Sven Cautaerts. “Onnodige voorwerpen uit de weg ruimen en samenbrengen op één plek in het salon of de slaapkamer brengt gemoedsrust en helpt om nog meer te genieten van een rustmoment.”

Het bedrijf is in afwachting van de lancering alvast gestart met de volgende ontwikkelingen. Zo staan er onder andere modules voor wireless charging en verschillende add-ons op de planning.

Sven Cautaerts is met de Sofa Buddy niet aan zijn proefstuk toe. Hij bewees zijn neus voor trends al met de Belgian Bartender School en met de succesvolle productontwikkeling van het Breezy Sport Mask, te vinden in alle Decathlon-winkels in België en Nederland. Voor de Sofa Buddy verzorgt Sven eveneens de volledige productieketen, van het ontwerp van de injectiemallen tot de online verkoop. “E-commerce en online marketplaces vormen geen onontgonnen terrein”, legt hij uit.

Om de lancering van het hebbeding te versnellen, startte de onderneming een crowdlendingcampagne bij het Gentse investeringsplatform WinWinner. “Via de crowd willen we financiering ophalen om de eerste Sofa Buddy’s van de band te laten rollen”, vertelt Sven. “We bezitten al een Belgisch, Chinees en Europees patent, dus hoe sneller we kunnen produceren, hoe liever!” Via WinWinner wil SofaBuddy minimaal €50.000 en maximaal €100.000 ophalen. De teller staat momenteel op €15.000. Investeren in de WinWinner-campagne van SofaBuddy kan tot en met 16 januari 2022. Meer informatie vind je op het WinWinner-platform.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.