Protime en SD Worx planten fruitbomen. Foto Protime Protime en SD Worx planten fruitbomen. Foto Protime

Protime en SD Worx planten fruitbomen aan hoofdkantoor

De bedrijven Protime en SD Worx, die gevestigd zijn in de Bautersemstraat in Mechelen, zijn gestart met het aanplanten van fruitbomen. Werknemers van de firma’s zullen daar binnenkort onder meer appelen en peren kunnen plukken. Maar het voedselbos wordt ook opengesteld voor de buurtbewoners.

Het hoofdkantoor van Protime en moederbedrijf SD Worx in de Bautersemstraat in Mechelen heeft al heel wat opvallende voorzieningen voor de werknemers. Zo zijn er niet alleen gezellige koffiehoekjes, maar ook een fitnessruimte, een yoga-corner en een game room. Nu pakken beide bedrijven ook de buitenruimte aan. Aan de kantoren werd dinsdag namelijk gestart met het aanplanten van een heus voedselbos.

“Er komen zestien hoogstammige fruitbomen die een kroonhoogte van twee tot 3,5 meter hebben en binnen twee tot drie jaar al vruchten kunnen geven”, vertelt manager en boomverzorger Tars Canfyn van SD Worx. “In een tweede fase planten we ook nog frambozenstruiken, aardbeiplantjes en ander lekkers aan. Uiteindelijk zal alles in dit voedselbos eetbaar zijn. Denk maar aan jonagoldappels, peren, duindoornbessen en pruimen.”

Ontspannende plek

Het voedselbos zal ook opengesteld worden voor de buurt. “We willen een positieve bijdrage leveren aan het leefmilieu in deze buurt, met een sociale impact voor onze werknemers, bezoekers en buren”, zegt Real Estate Manager Kristof Thiers. “Dat doen we door een groene en ontspannende plek te creëren waar onze werknemers bovendien letterlijk de vluchten van zullen plukken. De heraanleg brengt een investering van 57.000 euro met zich mee, maar is dat zeker waard.”

Ook Gille Sebrechts, CEO van Protime is tevreden. “We willen de leukste werkplek van België creëren”, zegt hij. “Want het stimuleert de creativiteit en helpt nieuwe mensen aan te trekken. In ons ecologisch voedselbos zullen medewerkers al wandelend tot rust kunnen komen en zelf bessen, fruit en noten kunnen plukken. De vier bijenkolonies die zo’n drie jaar geleden mee verhuisden naar Mechelen zullen ook profiteren van de extra bloesems.“