YoungChef

Sebastian Sandor maakt kans op titel S. Pellegrino Young Chef 2018

[caption id="attachment_22842" align="alignleft" width="200"] Sebastian Sandor.[/caption]

Sebastian Sandor, chef bij Restaurant De Pastorale in Reet, is geselecteerd voor de Benelux-finale van S.Pellegrino Young Chef 2018. Dat is de internationale zoektocht van het gastronomische Italiaanse watermerk naar jong culinair talent. Hij neemt het in september in Den Haag op tegen zes Belgische en drie Nederlandse chefs.

De tien genomineerden zijn niet ouder dan dertig en werken al minstens een jaar als chef, souschef of chef de partie in een restaurant. Zij maken kans op een ticket richting de wereldfinale in Milaan. Daarvoor moeten ze met hun signature dish een jury overtuigen, die onder andere bestaat uit Peter Goossens van driesterrenrestaurant Hof Van Cleve en David Martin van La Paix, dat één ster heeft. Sebastian Sandor verdedigt zijn plaats met een zwarte bosforel van vijf dagen oud in combinatie met sla, boekweit, mimolette en cameline-olie. De jury proeft en selecteert de winnaar op basis van de ingrediënten, vaardigheden, talent, presentatie en boodschap.

Naast Sebastien Sandor zijn ook volgende kooktalenten genomineerd voor de Benelux-finale: Erikson Ivanidis (souschef bij het Gentse Oak), Tomek Mroszczak (chef bij De Ganzerik in Gent), Frederic Chastro (chef bij Sōma in Antwerpen), Matteo Vannini (chef bij Da Mimmo in Brussel), Antonio Malerba (souschef bij Little Tokyo in Brussel), Loucas Mengal (souschef bij L’Eveil des Sens in Montigny-le-Tilleul), Pasquale Carfora (chef de partie bij Gran Café Krasnapolsky in Amsterdam), Jeffrey Laarberg (souschef bij Restaurant Inter Scaldes in Kruiningen) en Simukai Gozo (souschef bij Restaurant Wannee in Leeuwarden).

Voor de derde editie van de S. Pellegrino Young Chef werd de wereld verdeeld in 21 gebieden. In Milaan komen de winnaars van elk gebied bij elkaar. In juni volgend jaar zal een internationale jury van zeven beroemde chefs, the Seven Sages, de S.Pellegrino Young Chef 2018 Award uitreiken aan een van de 21 deelnemende jonge chefs.