Nieuws Mechelen Secteur Pavé richt zich tot mensen met passie voor de fiets

Secteur Pavé richt zich tot mensen met passie voor de fiets

Foto Dirk Vertommen

Secteur Pavé richt zich tot mensen met passie voor de fiets

MECHELEN – In het voormalige pand van Peloton de Paris in de Hoogstraat in Mechelen opende recent Secteur Pavé. Je kan er terecht voor een volledig op maat gemaakte en gepersonaliseerde koersfiets of gravelbike. “Van arbeiders tot CEO’s, alle klanten hebben dezelfde passie: de fiets”, zegt zaakvoerder Vincent Van Parys.

LEES OOK. Mechels merk Peloton de Paris opent conceptstore in Bruul

Vincent Van Parys (38) richtte jaren geleden samen met zijn toenmalige partner de fietsbar Peloton de Paris op. Je kon er terecht voor fietsherstellingen en tegelijkertijd genieten van een lekker kopje koffie. De zaak in de Hoogstraat in Mechelen werd razendsnel populair bij recreatieve fietsers en barstte uit zijn voegen sinds er ook eigen wielerkledij verkocht werd. Intussen splitste de zaak op en zijn de wielertruitjes te koop in een gloednieuwe conceptstore in de Bruul.

Hart voor de fiets

In het pand in de Hoogstraat gaat Vincent voortaan voort met zijn zaak Secteur Pavé. Die opende recent de deuren. “Het is een fietsenwinkel waar je terecht kan voor een volledig op maat gemaakte en gepersonaliseerde fiets”, zegt hij. “We bieden alleen sportieve fietsen, zoals koersfietsen en gravelbikes aan, en richten ons op mensen met een groot hart voor de fiets. Onze klanten zijn mensen die heel veel kilometers malen met hun fiets en daarom volop kiezen voor kwaliteit.”

 

Bij Secteur Pavé kan je terecht voor gepersonaliseerde en op maat gemaakte koersfietsen. Foto Dirk Vertommen

Noorderlicht op de fiets

“In een fietsenwinkel is de keuze beperkt tot de standaardfietsen”, weet Vincent. “Bij Secteur Pavé daarentegen kunnen we heel ver gaan in de personalisatie. Dat kan gaan van de keuze voor bepaalde componenten, over de dikte van de buis en de breedte van het stuur tot een specifieke kleur. Zo was er klant die een fiets wilde in de kleur van een Aston Martin uit 1962, of een Braziliaan die het noorderlicht op zijn fiets wilde. Het kan allemaal. We zorgen er ook voor dat de fiets qua geometrie perfect past bij de klant. Voor dat alles werken we samen met specialisten in binnen- en buitenland.”

Een gepersonaliseerde koersfiets heb je vanaf 3.500 euro. Afhankelijk van wat de klant wil, kan die prijs oplopen tot meer dan 10.000 euro. “Maar een fiets die je hier koopt, hoeft niet duurder te zijn dan bepaalde standaardfietsen die je bij klassieke fietsenwinkels vindt”, klinkt het. “Dat maakt dat we allerlei soorten klanten hebben. Van arbeiders tot CEO’s en neurochirurgen, iedereen kan hier terecht voor een goede fiets. Ze hebben wel allemaal één ding gemeen: de passie voor het fietsen.”

Uniek koffieapparaat

Behalve een fiets aankopen, kan je bij Secteur Pavé je koersfiets of gravelbike ook laten herstellen. Ook als je je fiets er niet gekocht hebt. “En de klanten kunnen ook opnieuw genieten van een kopje koffie. Daarvoor liet ik een uniek koffieapparaat plaatsen. Het is een apparaat waarvan er maar één bestaat in de Benelux. Letterlijk alles kan je aanpassen, zodat je de perfecte koffie kan zetten. Daarmee trekken we het concept volledig door.”

Niet alleen de fietsen zijn uniek, ook het koffieapparaat is dat. Foto Dirk Vertommen

Secteur Pavé is op woensdag, donderdag en vrijdag open van 12 tot 18u. Op zaterdag is de zaak open van 9.30 en 12u. Op de andere dagen is de winkel open op afspraak.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.