Nieuws Mechelen Starter van de week: meer dan fietsen bij Business Bike Solutions

Starter van de week: meer dan fietsen bij Business Bike Solutions

Starter van de week: meer dan fietsen bij Business Bike Solutions

Na anderhalf jaar als eenmanszaak te hebben gewerkt, zet Davy Staes uit Bornem Business Bike Solutions nu definitief verder. Met deze pas opgerichte vennootschap helpt hij bedrijven en organisaties om van de implementatie van bedrijfsfietsen een succesverhaal te maken. De 27-jarige Davy Staes heeft er al een uitgebreide carrière in de fietssector opzitten, van verkoop en herstellingen in fietsenzaken tot sales- en productmanager voor een Duits bedrijf, dat wereldwijd actief is. “Helaas merkte ik dat de focus steeds op de fiets als product lag en de service maar weinig aandacht kreeg”, aldus Davy Staes.

Business Bike Solutions biedt totale mobiliteitsoplossingen voor bedrijven, lokale overheden en de recreatieve sector. “Ons aanbod is zo ruim dat wij oplossingen hebben voor bedrijven die fietsen willen aanbieden aan personeelsleden, nood hebben aan fietsen voor interne verplaatsingen of logistieke toepassingen, bakfietsen voor bijvoorbeeld de groendienst, enzovoort.” Het Bornemse bedrijf biedt niet alleen fietsen aan, maar ook advies, begeleiding en continue assistentie. “Vooral bij het gedeelte woon-werkverkeer gaan wij onze klanten volledig begeleiden en ook fiscale ondersteuning bieden, zodat de klant geen bijkomende zorgen heeft. Wij organiseren testmomenten zodat de medewerkers hun gewenste fiets eerst kunnen uitproberen en informatie vragen.”

Bij het uitgebreid aanbod aan deel- en verhuurfietsen zitten ook enkele elektrische fietsen, wat momenteel in België uniek is. “Hiermee gaan wij een landelijk openbaar fietsdeelnetwerk creëren, waarbij iedere klant zijn steentje kan bijdragen aan de dagelijkse mobiliteitsproblematiek. Bij de verhuur- en deelfietsen wordt de investering door ons geregeld, zodat er geen investering meer is voor onze klant, de instapdrempel wordt weggenomen en we iedereen mobiliteit kunnen aanbieden.” In deze beginfase is Davy Staes het enige aanspreekpunt van de klant. “Ik sta in voor de verkoop en stuur de service aan. Daarvoor beschikken wij over een team van mobiele fietstechniekers, die de service op locatie verzorgen.”

Met een uniek online mobiliteitsplatform, dat ook via een app beschikbaar is, kan ieder bedrijf, gemeente of verhuurorganisatie zijn mobiliteitsoplossingen overzichtelijk aanbieden aan zijn medewerkers, inwoners of andere doelgroep. “Wij geloven sterk dat het moment gekomen is, dat iedereen beseft dat er iets moet gebeuren. Mensen willen diverse vervoersmodi gebruiken, maar dit mag niet ten koste van ons comfort gaan”, zegt Davy Staes. “Met ons platform krijg je een overzicht van de diverse oplossingen op het moment dat je hier nood aan hebt. Het kan gaan om een deelwagen, openbaar vervoer, een deelfiets, taxi, enzovoort. Eens gekozen, kan je deze eenvoudig via je smartphone reserveren.” Business Bike Solutions biedt het unieke platform van één van de partners aan op de Belgische markt.

Meer info over starters vindt u op onze overzichtspagina.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.