Nieuws Mechelen Starter van de week: specialiteit waxen met suiker

Starter van de week: specialiteit waxen met suiker

Caroline Huget

Starter van de week: specialiteit waxen met suiker

MECHELEN – Na een carrière als pediatrisch verpleegkundige en in het management van het UZ Leuven, opent Caroline Huget (28) vandaag een waxsalon in de Vleeshalle in Mechelen. Ze wordt er franchiseneemster van waxsalon Floxx. Het zijn haar eerste stappen als zelfstandig ondernemer.

“Ik laat inderdaad de zorgsector achter mij. De voorbije jaren was ik eerder met managementtaken bezig in het UZ Leuven. Ik miste het om met mijn handen te werken”, zegt Caroline Huget. Caroline kwam wel vaker als klant in waxbar Floxx in Leuven. Ze leerde er uitbaatsters Sofie en Julie kennen. Zo ontstond het idee om zelf een waxbar op te starten in Mechelen. Ze kreeg haar opleiding van Sofie en Julie en op 1 maart gaan de deuren open van Floxx Mechelen.

“We zijn gespecialiseerd in waxen met suiker. Daar zijn een aantal voordelen aan. De wax gaat met de haargroeirichting mee, er is minder irritatie omdat het een natuurlijk product is en het is uiteraard ecologisch. Je kan onze wax zelfs eten”, lacht Caroline. “Vooral voor vrouwen met een gevoelige huid is deze methode ideaal. Je krijgt ook geen last van ingegroeide haren. We waxen natuurlijk niet alleen de intieme delen. Voor andere zones gebruiken we hypo-allergene middelen, maar we werken meestal wel af met suiker.”

Caroline laat een drukke wereld achter zich en start met Floxx iets wat ze heel graag wou. “Ik volg vooral mijn passie. Ik doe dit voorlopig nog alleen, maar ik het drie cabines en dus begin ik tegelijkertijd ook met een opleiding te geven aan een aantal toekomstige collega’s. Voorlopig loopt het heel goed met het aantal boekingen.”

De keuze voor de Vleeshalle was ingegeven door de locatie waar Floxx in Leuven gevestigd is. De Smidse is namelijk een beetje te vergelijken met de Vleeshalle.
Floxx in de Huidevettersstraat 7 in Mechelen is dagelijks geopend op afspraak.

floxx.be

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.