Nieuws Mechelen Starter van de week: ’t Oudt School

Starter van de week: ’t Oudt School

Starter van de week: ’t Oudt School

HOMBEEK – Ongeveer een jaar geleden namen Klaas Van Opstal en Hilde Lemmens hun intrek in de gerenoveerde hoeve uit de 19de eeuw in het centrum van Hombeek. De bedoeling was om er een feestschuur en een horecazaak te openen in het najaar. Door corona duurde het echter tot nu.

In 2018 kocht het koppel de oude boerderij. De renovatie van de hoeve was meteen ook het sluitstuk van de vernieuwing van de dorpskern van de Mechelse deelgemeente Hombeek.

Het gerenoveerde gebouw kreeg de naam ’t Oudt School. “Een bewuste keuze. Honderd jaar geleden was hier de eerste Hombeekse school gevestigd. Daarna werd het onder dezelfde naam een café. In 1917 sloot de zaak de deuren en werd de hoeve een privéboerderij.”

Klaas Van Opstal heeft ook nog een tuinaannemingsbedrijf: Hof van ’t Laar. De zwemvijver aan ’t Oudt School fungeert trouwens als modeltuin voor Klaas zijn bedrijf. De Feestschuur wordt dan weer een feestruimte voor maximaal vijftig personen en is beschikbaar vanaf september 2021.

Ondertussen besloten Klaas en Hilde om ook een zomerbar te openen aan hun zaak.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.