Nieuws Mechelen Sterrenchefs voetballen voor het goede doel

Sterrenchefs voetballen voor het goede doel

Sterrenchefs voetballen voor het goede doel

LogoSterrenVoor de vierde keer organiseert Axel Colonna-Cesari, chef van restaurant Centpourcent in Sint-Katelijne-Waver, Sterren op de Grasmat. Dit is een voetbaltornooi met Belgische sterren-chefs. De opbrengst van het initiatief gaat naar G-Sport.

Het tornooi heeft dit jaar plaats op zondag 4 september in sport- en recreatiedomein De Nekker. Er is de sportieve en collegiale dimensie, maar bij dit tornooi gaat het vooral ook rond het ondersteunen van een sociaal project. De voorbije drie edities kon Sterren op de Grasmat al 40.000 euro wegschenken aan het goede doel.

Vorig jaar kreeg G-Sport 20.000 euro, en ook dit jaar gaat de opbrengst naar dit project. De term G-sport omvat alle sporten waar personen met een handicap of beperking aan kunnen deelnemen. De focus ligt op de mogelijkheden van de sporter.

“Voor deze editie hopen we een even mooi bedrag bijeen te krijgen als vorige keer”, zegt Axel Colonna-Cesari. “Met de steun van de vele sponsors, met hoofdsponsors Metro, Gaggenau en Porsche, moet dat zeker lukken. We kunnen al verklappen dat Dirk Deferme op 4 september de finalematch zal becommentariëren en Luc Wouters leidt als scheidsrechter die match in goede banen. De sterrenchefs zullen om 14u een vriendschappelijke match spelen tegen een BV-ploeg. En natuurlijk mogen de G-sporters niet ontbreken. De G-sport-ploeg van KV Mechelen speelt tegen de G-sporters van SK Wavria uit Onze-Lieve-Vrouw Waver.”

Na een dag sporten op de grasmat volgt een Walking Dinner in het Porsche Centre Mechelen waar ook de resultaten van het tornooi bekend gemaakt worden. Die avond wordt tevens een cheque overhandigd aan Piet den Boer, peter van G-Sport.

Vertegenwoordigers van deze restaurants zullen deelnemen aan Sterren op de Grasmat: Alain Bianchin, Arenberg, Berto, Boury, Centpourcent, Dôme, Hertog Jan, Het Gebaar, Hof van Cleve, Horseele, Innesto, L’Epicerie du Cirque, Le Chalet de la Fôret, Marcus, Pastorale, Sans Cravate, Sel Gris, Table d’Amis, The Jane en ’t Zilte.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.