Thomas More – Janssen Pharmaceutica Foto: Thomas More

Thomas More versterkt samenwerking met Janssen Pharmaceutica

Hogeschool Thomas More versterkt de samenwerking met het farmaceutisch bedrijf Janssen Pharmaceutica in Beerse en Geel. Als sleutelpartner stelt Janssen Pharmaceutica onder meer een leerpakket en cursussen ter beschikking voor de studenten op de campussen in Geel en Sint-Katelijne-Waver. “Het is een unieke kans om een wereldspeler van binnenuit te leren kennen.”

Thomas More startte vrijdag een intense strategische samenwerking met Janssen Pharmaceutica. Het farmaceutisch bedrijf met vestigingen in Beerse en Geel is uitgeroepen tot zogenaamde Keypartner in Education van Thomas More. De hogeschool en Janssen Pharmaceutica werken al wel langer samen. Zo begeleidde het bedrijf eerder al bachelorproeven van de studenten, vonden bedrijfsbezoeken plaats en werden gemeenschappelijke projecten uitgewerkt. Als sleutelpartner wordt de samenwerking tussen het werkveld en onderwijs nog harder gestimuleerd.

Volgens Thomas More zijn zes opleidingen over de campussen in Geel en De Nayer in Sint-Katelijne-Waver gebaat bij deze nieuwe en langdurige samenwerking met Janssen Pharmaceutica. Vooral Biomedische Laboratoriumtechnologie, Chemie en IT hebben er baat bij. Maar ook de richtingen Ontwerp- en Productietechnologie, Bedrijfsmanagement en Agro- & Biotechnologie plukken de vruchten van de versterkte overeenkomst.

Leerpakket

Janssen Pharmaceutica gaat een actieve rol spelen bij de vormgeving van het opleidingscurriculum. Dit betekent dat het bedrijf een eigen leerpakket aanbiedt en ook cursussen en didactisch materiaal ter beschikking stelt voor de studenten. Janssen zal de studenten coachen bij opdrachten en ook toegang geven tot de werkvloer voor een langere periode.

“Experten van Janssen Pharmaceutica zullen onze studenten biomedische laboratoriumtechnologie triggeren door gastlezingen te geven. Onderwerpen daarvoor zijn bijvoorbeeld immunologie, kwaliteitszorg en nieuwe ontwikkelingen waaronder CAR-T (celtherapie, red.)”, zegt Ann Huygens, opleidingsmanager biomedische laboratoriumtechnologie bij Thomas More. “Bovendien krijgen ze de kans om een kijkje te nemen bij Janssen Pharmaceutica tijdens de Pharmaceutical Days en projectdagen. Het is een unieke kans, voor student en docent, om zo een wereldspeler van binnenuit te leren kennen.”

Ook Janssen Pharmaceutica zelf heeft baat bij deze samenwerking. “Het bedrijf kan de jonge krachten inzetten om concrete cases uit te werken. Door te investeren in de vorming van de volgende generatie krijgt het bedrijf de kans om toekomstig talent aan te trekken”, luidt het nog bij Thomas More.

STEM-ambassadeurs

De vernieuwde samenwerking heeft ook een maatschappelijk luik. Studenten van Thomas More en medewerkers van Janssen Pharmaceutica zullen als STEM-ambassadeurs workshops in het secundair onderwijs geven. “Het doel hierbij is om de interesse voor wetenschap en technologie te versterken, om zo een grotere instroom in STEM-onderwijs en doorstroom naar STEM-functies in het werkveld te realiseren. WiWeTeR Thomas More zal, als gangmaker voor STEM, de regie van deze samenwerking op zich nemen.”