Nieuws Mechelen Unizo en StreetwiZe slaan handen in elkaar om ondernemers te versterken

Unizo en StreetwiZe slaan handen in elkaar om ondernemers te versterken

Carl Van Dyck

Unizo en StreetwiZe slaan handen in elkaar om ondernemers te versterken

MECHELEN – Sterker uit de coronacrisis komen lijkt dat voor veel ondernemers makkelijker gezegd dan gedaan. Toch hamert sociaal ondernemer Arnoud Raskin hier al zijn hele leven op. Het blijkt niet alleen voor hem, maar ook voor de straatkinderen wereldwijd dé enige manier om sterker uit een ongelooflijk moeilijke situatie te komen.

Carl van Dyck, directeur UNIZO provincie Antwerpen, sprak met Arnoud over hoe je in plaats van naar de negatieve kant te hellen, je focus kunt houden op opportuniteiten, en over UNIZO’s aankomende Digitale Proloog op 19 januari: dé inspirerende nieuwe editie van dit digitale ondernemersfeest.

Je kent Arnoud Raskin misschien als de bezieler van Mobile School.org. Als student ondernemer productontwerp, vertrok hij naar Zuid Amerika om daar een verschil te maken met alternatief onderwijs, gewoon op de stoep van de straat. Uiteindelijk veranderde dit concept in een sociale franchising die opgenomen is door meer dan 50 organisaties wereldwijd.

Carl van Dyck is benieuwd naar hoe Arnoud zich door de COVID-crisis heen slaat, niet alleen als ondernemer, maar ook al eeuwige optimist. Arnoud leerde 4 wijze lessen van straatkinderen. “Net zoals in het ondernemerschap, heb je op straat gasten die amper recht blijven, een middenmoot maar ook een groepje outperformers. De lessen die wij trekken, komen uit het profielen van die laatste groep. We vroegen ons af waarom zij de winnaars zijn? Zij zijn dé ervaringsdeskundigen in crisistijden: overleven, in een snel veranderende omgeving met zware concurrentie en weinig tot geen financiële middelen. Ze sluiten allianties, vinden zichzelf continu opnieuw uit en weten wanneer welke kaart te spelen. Die mindset is eigenlijk exact wat wij nu nodig hebben.

Digitale Proloog

De huidige Covid-19-toestand en de coronamaatregelen die de overheid – om terechte redenen – heeft uitgevaardigd, vergen meer dan ooit voordien het uiterste van de Vlaamse Ondernemer,” zegt Carl van Dyck. UNIZO neemt verschillende initiatieven om ondernemers te ondersteunen, in te lichten en op te leiden. Zelfs de traditionele nieuwjaarsreceptie maakt plaats voor een gratis, online event om 2020 snel te vergeten en vol goede moed 2021 in te trappen. “Op 19 januari organiseren we de Digitale Proloog samen met Arnoud, omdat we echt willen inzetten op de ontwikkeling van vaardigheden van de ondernemer zelf die hem kunnen sterken om met deze nooit eerder geziene omstandigheden te leren omgaan.”

Inschrijven kan via: https://www.unizo.be/proloogAR
Start 19/01 om 20u.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Mechelen, Zemst
Mechelen

Quares steunt Villa Clementina

MECHELEN – Het Mechelse vastgoedbedrijf Quares schenkt dit jaar uitzonderlijk geen nieuwjaarscadeaus aan haar trouwe klanten. In ruil steunt Quares… Lees meer