Nieuws Mechelen Vertrouwde gezichten uit vroegere Match openen nieuwe Louis Delhaize

Vertrouwde gezichten uit vroegere Match openen nieuwe Louis Delhaize

delhaize keerdok Foto: Dirk Vertommen.

Vertrouwde gezichten uit vroegere Match openen nieuwe Louis Delhaize

MECHELEN – Niets dan gelukkige gezichten donderdag in de nieuwe buurtsupermarkt van Louis Delhaize in parking Keerdok in Mechelen. Voor enkele van de personeelsleden van de vroegere Match aan Lamot en hun klanten was het een blij weerzien. De opening van de supermarkt is alweer een volgende stap in de ontwikkeling van de nieuwe stadswijk.

De komende jaren verrijzen er rond het Keerdok nieuwe appartementen voor honderden gezinnen. De Louis Delhaizegroep huurde in het nieuwe parkeergebouw een winkel van bijna zevenhonderd vierkante meter. “We hadden nog kunnen wachten met de opening tot de ontwikkeling van de buurt al wat verder staat. Maar de personeelsleden van Match waren beschikbaar en we kunnen klein beginnen”, vertelt Jasmine Bella, districtsmanager bij Louis Delhaize.

 

delhaize keerdok
Foto: Dirk Vertommen.

De winkel op het Rik De Saedeleerplein in Mechelen is een van de eerste volgens een totaal nieuw concept. “Stelselmatig vormen we alle vestigingen van Smatch om naar Louis Delhaize. Tijdens corona hebben we ondervonden dat de buurtwinkel zijn waarde heeft. Ik merk dat aan mijn eigen moeder die het niet meer prettig vindt om in grote winkels rond te wandelen. Klantvriendelijkheid staat daarbij centraal, ze zijn bij ons geen nummer”, vertelt Bella.

 

Delhaize keerdok
De anciens van Match zijn nu aan het werk in Louis Delhaize Keerdok. Foto: Dirk Vertommen.

In de nieuwe buurtsupermarkt mag je dat zelfs letterlijk nemen. De eerste klanten spreken het personeel aan bij de naam. Ze hebben samen dan ook al een hele geschiedenis. “Match op de Haverwerf was voor mij heel gemakkelijk. Ik woon op de vesten. Wanneer ik met vriendinnen een koffie ging drinken, ging ik daar achteraf mijn boodschappen doen”, vertelt Diane Warton.

Gebouw op Haverwerf verkocht

De vestiging van Match in het centrum sloot vorige zomer na zeventien jaar onherroepelijk de deuren. Tot grote spijt van klanten en personeel. Het gebouw op de Haverwerf is verkocht aan Colruyt Group, een concurrent en dus keek Louis Delhaize uit naar een andere locatie.

Diane Warton
Diane Warton. Foto: Dirk Vertommen.

Diane Warton was donderdag meteen een van de eerste klanten in de nieuwe buurtsupermarkt. “Ik miste natuurlijk de dames die hier nu werken. We deden geregeld een babbeltje”, zegt ze.

Eliane De Schepper (61) bijvoorbeeld, kent ze al van vroeger. “Ik ben zo blij dat ik niet uitkijk naar mijn vervroegd pensioen in mei 2024. Het is nog een beetje zoeken, maar het komt in orde. Wij geloven er in”, vertelt Eliane, een van de winkelbedienden.

Tot vorige week was ze voorlopig aan het werk in de vestiging van Smatch in de Borzestraat. Iets meer dan een jaar draait de Mechelse nog mee in de nieuwe buurtsupermarkt. Ze heeft er zin in. “Ik wil dat hier mee laten groeien. Bij klanten van vroeger die ik tegenkom, maak ik mond-tot-mondreclame”, zegt Eliane.

delhaize keerdok
Foto: Dirk Vertommen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.