plopsaqua Er zijn vandaag al waterpretparken van Plopsaqua in De Panne en Landen-Hannuit. — © BELGA

Vista Mechelen verzet zich samen met Groene Buffer tegen komst van Plopsaqua

Vista Mechelen, een nieuwe partij die bij de gemeenteraadsverkiezingen opkomt, steunt het verzet van het actiecomité Groene Buffer tegen de komst van Plopsaqua.

Het stadsbestuur leverde recent een omgevingsvergunning af voor de bouw van een waterpretpark en een nieuw stedelijk zwembad op de site van Technopolis. Groene Buffer gaat daar tegen in beroep en zamelde met een crowdfunding al meer dan tienduizend euro in. “We zijn erover verbaasd en allerminst mee opgezet dat beleidsvoerende partijen, die beweren het groene karakter van onze stad te verdedigen, een project van die omvang in het Zennebeemdenbos goedkeuren”, vertelt voorzitter Mark Van Mullem.

LEES OOK. Mechelen zet licht op groen voor Plopsaqua

Samen met Veerle Deknopper en Peter Otto vormt hij het bestuur van de Vlaams-progessieve partij in de Dijlestad. Vista is op dit moment nog niet vertegenwoordigd in de gemeenteraad. “We beseffen dat we nog geen enkele bevoegdheid hebben en enkel mentaal kunnen ondersteunen. Toch hopen we dat de crowdfunding Groene Buffer kan helpen om in beroep te gaan”, zegt Van Mullem.

Zijn partij zegt wel begrip te hebben voor de drijfveer om Mechelen op de kaart te zetten en toeristisch aantrekkelijk te maken. “Natuurlijk zijn wij ook voor waterpret en begrijpen we de nood aan een nieuw zwembad. Maar laat ons eerlijk zijn, er zijn andere plaatsen dan een natuurgebied waar je dit zou kunnen realiseren. Het is een project dat ruikt naar luxe en platte commercie, ten koste van dierbare natuur.”