Nieuws Mechelen Willemen Construct krijgt UNITAR-certificaat voor duurzaam ondernemen

Willemen Construct krijgt UNITAR-certificaat voor duurzaam ondernemen

Willemen Construct krijgt UNITAR-certificaat voor duurzaam ondernemen

MECHELEN – Willemen Construct is een van de honderd eerste bedrijven in België die het UNITAR-certificaat ‘SDG Pioneer’ in ontvangst mogen nemen. Dat gebeurde dinsdag op de Voka-Dag Duurzaam Ondernemen. Het certificaat is een internationale erkenning voor duurzaam ondernemen gebaseerd op de 17 Sustainable Development Goals of SDG’s van de VN.

Met deze duurzame ontwikkelingsdoelstellingen wil UNITAR overheden en organisaties een kompas bieden voor duurzaam ondernemen. Voka, het Vlaamse netwerk van ondernemingen, wil op zijn beurt met het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO) bedrijven de handvaten geven om duurzaam ondernemen praktisch toe te passen. Hiervoor worden verschillende doelen gesteld in lijn met de 17 duurzaamheidsdoelstellingen van de VN, die variëren van het welzijn van de medewerkers tot verantwoorde productie.

Omdat Willemen Construct acties realiseerde voor alle 17 SDG’s én drie jaar op rij het VCDO in ontvangst mocht nemen, ontvangt het nu als één van de eerste Belgische bedrijven het UNITAR-certificaat. De Voka-Dag Duurzaam Ondernemen op 27 oktober vond omwille van de coronacrisis plaats in digitale vorm. Het was topman van UNITAR Nikhil Seth die het certificaat virtueel overhandigde.

Algemeen Directeur Ronny Smismans is blij met deze bijzondere erkenning voor zijn bedrijf: “Duurzaam ondernemen is een van de speerpunten in ons beleid. Het doet dan ook deugd dat de vele inspanningen die we leveren in het kader van de 17 duurzaamheidsdoelstellingen van de Verenigde Naties erkenning krijgen op internationaal niveau. Het geeft ons veel energie om ook de volgende de impact van onze activiteiten op het milieu verder te verkleinen. Want uiteraard stopt het niet hier: we hebben al een actieplan klaar voor de volgende jaren.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Puurs-Sint-Amands
Puurs-Sint-Amands

Interieurglas in een nieuw kleedje

PUURS – Het familiebedrijf Interieurglas uit Puurs werkte de afgelopen maanden aan een complete rebranding. Ondertussen staat er een nieuwe… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.