Voka Charter Duurzaam Ondernemen Foto: Voka

94 Oost-Vlaamse bedrijven ontvangen erkenning voor duurzaamheid van Voka

94 Oost-Vlaamse bedrijven kregen op donderdag 27 juni 2024 het Voka Charter Duurzaam Ondernemen tijdens het STROOM-festival. Het certificaat is een erkenning voor hun geleverde duurzaamheidsinspanningen van het voorbije jaar en wordt uitgereikt door Voka.

Met het Voka Charter Duurzaam Ondernemen zetten bedrijven acties op poten in de breedste zin. Via een sterk netwerk van ‘duurzaamheidsdenkers’ geeft Voka gerichte feedback en worden ze geholpen het beter te doen. Voka hanteert daarbij de Europese standaarden en 17 Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties als kader. Het zorgt ervoor dat de laureaten in alle ESG-pijlers nadenken over hoe ze het verschil kunnen maken, van diversiteit op de werkvloer tot waterbesparende maatregelen.

Lees ook: 1.100 aanwezigen op Tuinfeest Voka in de ZOO van Antwerpen

“Inzetten op duurzaamheid is voor meer en meer bedrijven een no brainer”, stelt Katrien Moens, manager duurzaam ondernemen bij Voka Oost-Vlaanderen. “Los van de druk vanuit Europa om op duurzaamheid in te zetten, nemen bedrijven het voortouw in de klimaattransitie. Ze zijn zich bewust dat als je geen actie onderneemt, je als bedrijf buitenspel gezet wordt.”

Lees ook: FOTOREPORTAGE. Start-Up Antwerp viert tweejarig bestaan met 75 jonge ondernemers

“De Oost-Vlaamse bedrijven tonen zich zeer sterk in die transitie”, stelt Geert Moerman, gedelegeerd bestuurder bij Voka Oost-Vlaanderen. “Voka begeleidt in deze regio ruim dubbel zoveel bedrijven in vergelijking met andere provincies. En Vlaanderen is een voorbeeldregio voor de Verenigde naties in het uitrollen van de SDG’s. Het zegt iets over de bedrijfsmentaliteit die hier heerst.”