Nieuws Oost-Vlaanderen Aalsterse Luierfabrikant Ontex dan toch niet verkocht

Aalsterse Luierfabrikant Ontex dan toch niet verkocht

Aalsterse Luierfabrikant Ontex dan toch niet verkocht

EREMBODEGEM/AALST – Luierfabrikant Ontex komt uiteindelijk toch niet in handen van de Franse private equity groep PAI. De raad van bestuur van Ontex verwierp deze week een nieuw en finaal bod van PAI, omdat het lager lag dan een eerder bod. “De zaak is daarmee voor beide partijen gesloten”, klinkt het in een persbericht.

“De interesse van PAI heeft Ontex nog vastberadener gemaakt om waarde te creëren voor zijn aandeelhouders”, stelt voorzitter Luc Missorten. “De raad van bestuur is grondig de beschikbare opties aan het onderzoeken die de aandeelhouders van Ontex ten goede kunnen komen.” Tegen het vierde kwartaal moet dat ‘onderzoek’ afgerond zijn.

PAI deed eerder deze zomer tot tweemaal toe een bod op Ontex. Het hoogste en meest recente bod dateert van begin juli: toen toonde PAI zich bereid om 3 miljard euro op tafel te leggen voor de Aalsterse luierfabrikant (inclusief schulden), ofwel 27,50 euro per aandeel.

Op de vraag hoe het nu verder moet met Ontex, antwoordt Missorten het volgende: “Ontex zit in een moeilijke periode met veel tegenwind, zowel op het vlak van de wisselkoersen als qua grondstoffenprijzen, maar er is veel potentieel. Laat één ding duidelijk zijn: Ontex staat niet te koop. We gaan het bedrijf niet op de straatstenen gooien.”

Foto: ©Thomas De Boever

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.