2-beelden (2)

Alternatieve dokter zet schouders onder nieuw merk van voedingssupplementen

KRUIBEKE, WOMMELGEM - Ondernemers Gianni Proost en Louis Ballegeer lanceren samen een gamma aan koffie- en theecapsules met voedingssupplementen. Die kunnen niet alleen bij ons, maar ook bij retailers in Jordanië en Saudi-Arabië op belangstelling rekenen. Het ondernemersduo werkt voor de ontwikkeling samen met de alternatieve dokter Peter Aelbrecht, die eerder al de media haalde met anti-stralingschips en een burn-outresort.

Curocaps verkoopt capsules met voedingssupplementen, zoals vitamines en mineralen, die je drinkt als thee. Binnenkort krijgt ook 'functionele koffie' een plaats in het assortiment.

"Sinds deze zomer zijn we gestart met de verkoop, maar nu met de herfst is er een grotere vraag naar warme dranken", zegt medeoprichter Gianni Proost, die tot voor kort general manager was bij een firma in de edelmetaalsector. "We hebben ook al deals gesloten met distributeurs en retailers in Saudi-Arabië, Jordanië, Koeweit en Brazilië."

De kantoren van Curocaps liggen in Wommelgem, de productie kreeg onderdak bij CoffeeRoots in Kruibeke. Aan het roer van het nieuwe bedrijf staan Gianni Proost en Louis Ballegeer. Die laatste stond mee aan de wieg van schoonmaakbedrijf Easy Life.

"Doorheen mijn professionele carrière - met vaak momenten van stevige vermoeidheid - zocht ik naar manieren om mijn bedrijf te blijven leiden", vertelt Louis Ballegeer. "Ik ben op die manier bij dokter Aelbrecht terecht gekomen. Ik was blij met de resultaten en de kennis die ik vergaarde, wilde ik graag delen met anderen."

Peter Aelbrecht is niet aan zijn proefstuk toe. Na een burn-out volgde hij allerlei bijscholingen en opende in de jaren '90 een centrum in Aalst. Hij schreef binnen de reeks Homo energeticus drie boeken over de problematiek.

Voor- en tegenstanders

In 2008 kon Aelbrecht op belangstelling rekenen met zijn E-Waves Phone Chip, die de schadelijke stralingen van gsm’s zou neutraliseren en die gretig in de markt werd gezet door Marc Coucke en Omega Pharma. De chips - die dan toch niet zoveel straling leken te neutraliseren - werden al even snel weer van die markt gehaald. In 2019 opende Aelbrecht een resort in Spanje om mensen met een burn-out te behandelen, onder wie ook Curocaps-oprichter Louis Ballegeer.

"Ik heb Peter zelf wel eens geconfronteerd met die chips tegen straling. Hij gaf zelf toe dat dat niet zijn beste zet was", vertelt Gianni Proost. "Orthomoleculaire geneeskunde heeft voor- en tegenstanders. Je moest daar vroeger bij mij ook niet mee afkomen, maar nu ben ik overtuigd van de meerwaarde."

LEES OOK. Leuvense start-up verkoopt slaap, focus en energie