Nieuws Oost-Vlaanderen Awingu gaat in zee met SMARTdoc

Awingu gaat in zee met SMARTdoc

Awingu gaat in zee met SMARTdoc

Het Gentse softwarebedrijf Awingu en SMARTdoc uit Herzele slaan de handen in elkaar. Dankzij de samenwerking is het document management platform van SMARTdoc nu vanop elk toestel toegankelijk, terwijl het geïntegreerd wordt in de online werkruimte van Awingu.

SMARTdoc levert een toonaangevende, complete en betaalbare oplossing in document management. Het gaat om een oplossing die bovendien schaalbaar is van een enkele gebruiker tot een volledig bedrijfskader, gebaseerd op een eenvoudige gebruikerservaring. “We zijn enthousiast om met SMARTdoc samen te kunnen werken”, zegt Walter van Uytven, ceo van Awingu. “De oplossingen van beide bedrijven zijn zeer compleet. Door de combinatie kunnen bedrijven veilig toegang krijgen tot applicaties en geavanceerde document management tools.”

GDPR

De samenwerking moet bedrijven verder helpen in hun opzet naar Global Data Protection Regulation (GDPR). De nieuwe regelgeving om de gegevens van burgers te beschermen gaat in mei volgend jaar in voege. “Voor bedrijven is het belangrijk om informatie te centraliseren, waardoor er geen lokale gegevens achterblijven. Met de combinatie van Awingu en SMARTdoc kunnen bedrijven daartoe komen”, aldus Walter van Uytven. “Bovendien is het gebruik volledig gecontroleerd, het dataverkeer versleuteld en de login sterk beveiligd.”

Vandaag al delen Awingu en SMARTdoc partners zoals ConXion en Nextel. Door de samenwerking zullen beide bedrijven verder een bestuiving in hun go-to-markt kunnen creëren.

Awingu werd in 2011 opgericht door Kristof De Spiegeleer en wordt sinds 2014 geleid door Walter van Uytven. Naast het hoofdkantoor in Gent, bevindt het bedrijf zich eveneens in New York en San Fransisco. De oplossingen van Awingu stellen gebruikers in staat om een volledige toegang te hebben tot de IT-omgeving van de organisatie.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.