bedrijfsbeoordeling jobat

Belgische werknemers geven hun bedrijf 3,5/5: Jobat lanceert tool voor bedrijfsbeoordelingen

Vanaf nu kunnen werknemers, ex-werknemers en sollicitanten een review achterlaten over een bedrijf én het bijbehorende salaris. Daarvoor lanceert Jobat verieuwde bedrijfspagina's. Momenteel scoren Belgische bedrijven gemiddeld 3,52 op 5.

“Wie dat wil, kan op de website van Jobat zijn of haar mening kwijt over werken bij een bedrijf, maar ook over het salaris dat hij of zij er verdient of verdiend heeft”, legt Frank Van Laere, Platform & Communication Manager bij Jobat.be. “Dat geeft sollicitanten een realistisch beeld van wat ze kunnen verwachten van een bedrijf.”

“We willen dat nieuwe, maar ook huidige werknemers alle tools in handen hebben om hun carrière naar eigen wensen vorm te kunnen geven”, legt hij uit. “Via het Salariskompas kon iedereen al makkelijk berekenen hoeveel hij of zij zou moeten verdienen. Via de nieuwe salarisbeoordelingen zie je voortaan ook in een handomdraai wat anderen verdienen.”

Bedrijfs- en salarisbeoordelingen waren via de website van Jobat al een tijdje mogelijk in het Salariskompas, maar nu krijgen de reviews een prominentere plaats op hun vernieuwde bedrijfspagina’s. Daar kunnen mensen ook meteen de bedrijfsgegevens, -waarden en sollicitatietips terugvinden.

3,52 sterren

Intussen werden al duizenden beoordelingen geregistreerd. Dat zorgde voor een gemiddelde score van 3,52 op 5 voor Belgische bedrijven. De salarissen in ons land scoorden iets lager, met een 3,41 op 5.

“Globaal gezien kunnen we concluderen dat werknemers in België best tevreden zijn over hun werkgever en hun salaris”, besluit Van Laere. “Het kan natuurlijk altijd nog beter, maar als je vaststelt dat de gemiddelde Belg zijn of haar bedrijf én loonpakket een beoordeling tussen 3 en 4 sterren op 5 geeft, is dat zeker niet slecht te noemen.”