Nieuws Oost-Vlaanderen Biotalys stelt Patrick McDonnell aan als Chief Business Officer

Biotalys stelt Patrick McDonnell aan als Chief Business Officer

Biotalys stelt Patrick McDonnell aan als Chief Business Officer

GENT – Biotalys, een bedrijf actief in agrarische technologie (AgTech) dat met biologische bestrijdingsmiddelen op basis van proteïnen de uitdagingen inzake voedselbescherming wil aanpakken voor een duurzamere en veiligere voedselvoorziening, kondigt de aanstelling aan van Patrick McDonnell als Chief Business Officer. Patrick zal werken vanuit de kantoren van Biotalys in Research Triangle Park (RTP), het hart van de Amerikaanse AgTech-sector in North Carolina.

Patrick vervoegt het bedrijf vanuit BASF, waar hij werkte als Global Lead Business Development voor landbouwproducten. Hij brengt meer dan 30 jaar ervaring mee in het aanreiken en implementeren van innovatieve oplossingen voor de landbouw, en dit bij verschillende bedrijven die nadien werden overgenomen door respectievelijk BASF, Bayer en Syngenta. Hij is een expert in go-to-market strategieën en lanceerde tal van fungiciden, insecticiden en herbiciden vanuit verschillende verkoopsen marketingfuncties.

Doorheen de jaren ontwikkelde Patrick een expertise in biologische oplossingen voor kassen, in gewassen zo divers als champignons en citrusvruchten. Recent pionierde hij met digitale oplossingen voor de wereldwijde plaagbestrijdingsindustrie, één van de sleutelinnovaties gericht op het helpen van telers om gewasbeschermingsmiddelen doelgerichter toe te passen en zo de landbouw duurzamer te maken.

Voordien had Patrick zijn eigen kweekbedrijf opgericht van waaruit hij sterkte relaties ontwikkelde met telers en leveranciers en waarbij hij uit de eerste hand ervoer welke noden de landbouwgemeenschap heeft om haar gewassen te beschermen tegen plagen en ziektes. Patrick studeerde ten slotte aan de John Carroll University, in Cleveland (Ohio), waar hij een diploma in Biologie en Chemie behaalde.

Nieuwe Chief Business Officer

“Het is een waar genoegen om Patrick te verwelkomen als onze nieuwe Chief Business Officer. Zijn uitgebreide ervaring in business development en innovatieve landbouwoplossingen zullen uiterst waardevol zijn bij het verder benutten van het potentieel van ons eigen AGROBODY Foundry™ platform”, stelt Patrice Sellès, Chief Executive Officer van Biotalys.

“We kijken er naar uit dat Patrick onze business development en go-to-market initiatieven die bijdragen aan onze groei onder zijn hoede neemt.”

“Na de succesvolle beursgang eerder dit jaar op Euronext Brussel, is de strategie van Biotalys duidelijk om duurzame oplossingen te ontwikkelen om voedsel te beschermen, met mogelijke toepassingen doorheen de hele voedingsketen”, voegt Patrick McDonnell, de nieuw benoemde Chief Business Officer van Biotalys er aan toe. “Ik kijk er erg naar uit om nauw samen te werken met het team om de ontwikkeling van broodnodige biologische oplossingen te ondersteunen voor toekomstige voedselbescherming.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.