Nieuws Oost-Vlaanderen Dit Gentse softwarebedrijf brengt gevaarlijke fietspunten in kaart: “We willen beleidsmakers wakker schudden”

Dit Gentse softwarebedrijf brengt gevaarlijke fietspunten in kaart: “We willen beleidsmakers wakker schudden”

Foto Victoriano Moreno

Dit Gentse softwarebedrijf brengt gevaarlijke fietspunten in kaart: “We willen beleidsmakers wakker schudden”

GENT – Softwarebedrijf Antenna ontwikkelde zopas de interactieve kaart VeloVeilig Vlaanderen, waar fietsers onveilige verkeerssituaties aan de kaak kunnen stellen. De toepassing bevat ondertussen al meer dan 20.000 gevaarlijke punten. Veilig fietsen is voor de eigen medewerkers nog steeds niet mogelijk, en daarom rinkelt het bedrijf maar al te graag mee de alarmbel.

Het initiatief kwam van de krant Het Laatste Nieuws, die de applicatie toegankelijk maakt via haar website. Fietsers kunnen met de toepassing locaties aangeven telkens wanneer ze zich in een onveilige situatie bevinden.

“Het kan dan gaan om slechte verlichting, een gat in het wegdek of een gevaarlijke verkeerssituatie”, legt zaakvoerder Pieter Van Peteghem uit. “Gebruikers kunnen dan zelf een beschrijving toevoegen en foto’s opladen.”

Digitale oplossingen

Antenna, met een kantoor in de Gentse haven, is niet aan haar proefstuk toe. “We hebben al heel wat interactieve kaarten gemaakt”, vertelt Van Peteghem. “We bieden digitale oplossingen aan voor bedrijven met aandacht voor esthetiek en techniek. Zo helpen we bedrijven moderniseren.” Het softwarebedrijf bestaat vier jaar en telt intussen 11 medewerkers.

 

Zaakvoerder Pieter Van Peteghem. Foto Antenna

Beleidsmakers wakker schudden

Het doel van de applicatie is voor de zaakvoerder zonneklaar. “Het probleem dat we ‘aankaarten’ is maatschappelijk erg relevant. Het is ook een manier voor fietsers om slechte ervaringen te delen met anderen. Op het einde van de rit gaan we dan alle data bundelen in een allesomvattend rapport. We willen daarmee het een en ander in gang zetten en beleidsmakers wakker schudden.”

weareantenna.be

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.