Nieuws Oost-Vlaanderen Efficy neemt E-Deal over en komt Europese CRM-top binnen

Efficy neemt E-Deal over en komt Europese CRM-top binnen

Efficy neemt E-Deal over en komt Europese CRM-top binnen

ZWIJNAARDE – Het Belgische CRM-bedrijf Efficy neemt zijn Franse evenknie E-Deal over. De waarde van de overname wordt geschat op 16 miljoen euro. Door de overname ontstaat een groep met 175 personeelsleden en een gezamenlijk zakencijfer van 20 miljoen euro. Tegen eind 2018 moeten die cijfers stijgen tot 200 medewerkers en 25 miljoen euro aan omzet.

Met de overname begint voor Efficy een nieuw hoofdstuk en betreedt het bedrijf nieuwe markten. E-Deal is momenteel zeer actief in de markt van ziekenfondsen, verzekeringen en de openbare sector, en richt zich vooral op bedrijven met meer dan 200 werknemers. Enkele voorbeelden van klanten zijn de RATP, La Redoute en Carrefour Bank. De E-Deal CRM-oplossing wordt na de overname een onderdeel van het gamma van Efficy.

Europese top 10

De waarde van de transactie wordt geschat op 16 miljoen euro. Efficy is nu al de nummer een op de Beneluxmarkt voor onafhankelijke leveranciers van CRM-oplossingen. Met de overname van E-Deal treedt Efficy ook de Europese top-10 in die markt binnen en wordt het de grootste in Frankrijk. 

Beide bedrijven groeien sterk. Ze hebben vandaag gezamenlijk 175 mensen in dienst en hebben een gecombineerde omzet van 20 miljoen euro. Tegen het einde van 2018 moeten die cijfers omhoog naar 200 medewerkers en een zakencijfer van 25 miljoen euro.

“Efficy en E-Deal delen dezelfde waarden”, zegt Efficy-CEO Cédric Pierrard. “Dagelijkse efficiëntie, dicht bij de klant staan en vooral een flexibel CRM-aanbod. We blijven onze beide CRM-producten ontwikkelen, vooral op het gebied van mobiele oplossingen. Klanten zullen daarbij profiteren van de synergiën tussen onze bedrijven. Met deze overname versterken we onze aanwezigheid op de markt en versnellen we onze ontwikkeling in Europa.”

Over Efficy en E-Deal

Efficy werd opgericht in 2005 in Brussel en geeft een snel en flexibel CRM-systeem uit dat beschikbaar is in 9 talen, zowel in de cloud als ‘on premise’. Het bedrijf is marktleider in de Benelux, aanwezig in 8 Europese landen en wordt dagelijks gebruikt om de klantenrelaties van meer dan 2500 Europese bedrijven te verbeteren.

E-Deal zag het licht in Parijs in 1998 en ontwikkelt de E-Deal CRM-oplossing. Die automatiseert het klantenproces van grote en middelgrote bedrijven in meer dan 30 landen.

De twee bedrijven groeiden de afgelopen jaren met meer dan 20 procent per jaar. Deze overname is dan ook geen financiële operatie. Het draait om het samenvoegen van de gezamenlijke kennis van E-Deal en Efficy op het gebied van klantenbeheer.

Focus op Ondernemen

Onze doelen liggen zo dicht bij elkaar dat voor een operatie van deze grootte, de zaken zeer snel zijn gegaan”, zegt David Gotchac, de voormalige CEO van E-Deal die VP Sales & Marketing voor de groep wordt. “Vergelijkbare bedrijven, complementaire producten, gedeelde ambities die in de eerste plaats door het werkveld worden gedragen… Dat is de sleutel tot een geslaagde overname. Met deze operatie zullen de klanten op elk gebied profiteren van de R&D-doorbraken van alle partners. Wij kunnen onze klanten oplossingen bieden op gebied van gamification en geavanceerde marketing automation, dat alles ondersteund door een sterke regelmotor.”

“De oplossingen van E-Deal en Efficy CRM blijven naast elkaar bestaan. De overname zal geen enkel negatief effect hebben op het personeel. De groep zal zich daarentegen zeer snel moeten versterken met nieuwe medewerkers”, besluit Pierrard.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.