Karcher Foto: if

Filialen in Temse, Oudenaarde en Diksmuide gaan vandaag weer open: Oplossing voor failliete Kärcher-verdeler

Er is een oplossing gevonden voor het failliete Karcher Centrum Van Mol in Elversele-Temse. Het bedrijf dat de Kärcher reiningsmachines verdeelt en dat vorige week failliet werd verklaard wordt overgenomen door Kärcher Benelux. De vestigingen in Temse, Oudenaarde en Diksmuide gaan vandaag weer open.

Lees ook: Ondernemer leeft liederlijk leven mét luxueus jacht, en dan gaat bedrijf failliet: gerechtelijk onderzoek opgestart

“Door de activiteiten over te nemen, wil Kärcher Belux het vertrouwen herstellen en de bedrijfscontinuïteit handhaven voor alle betrokken belanghebbenden, zowel de klanten als de werknemers. De overname werd actueel nadat er onregelmatigheden werden vastgesteld die tot het faillissement hebben geleid bij Kärcher Center Van Mol. Kärcher Belux was van de onregelmatigheden niet op de hoogte,” laat Kees Wagtmans, Managing Director van Kärcher Belux, weten. “We zijn vastbesloten om de werknemers en klanten van Kärcher Center Van Mol te ondersteunen en we zullen hard werken om een soepele overgang te garanderen.”

Naast het geven van prioriteit aan de naadloze integratie van activiteiten, is Kärcher Belux vastbesloten om bestaande contracten en zakelijke relaties die zijn opgebouwd, te respecteren. Het bedrijf neemt de waardevolle en ervaren personeelsleden in dienst om een naadloze overgang te vergemakkelijken en de hoogste servicenormen te handhaven.

Als onderdeel van het integratieproces zal Kärcher Belux de activiteiten in Oost- en West-Vlaanderen zorgvuldig beoordelen en optimaliseren. Er zal een grondige evaluatie worden uitgevoerd om verbeterpunten te identificeren, processen te stroomlijnen en schaalvoordelen te benutten. Deze aanpak zal de duurzaamheid en groei van het nieuw overgenomen bedrijf op de lange termijn garanderen.

Het onderzoek naar mogelijke fraude die tot het faillissement van Kärcher Van Mol hebben geleid loopt intussen nog steeds.